Lyotard og det postmoderne samfund (häftad)
Format
Häftad (Hæftet)
Språk
Danska
Antal sidor
64
Utgivningsdatum
2006-01-01
Upplaga
1, 1
Förlag
Books on Demand
Originalspråk
Okänt
Illustrationer
Black & white illustrations
Antal komponenter
1
Komponenter
4:B&W 5 x 8 in or 203 x 127 mm Perfect Bound on Creme w/Gloss Lam
ISBN
9788776911355
Lyotard og det postmoderne samfund (häftad)

Lyotard og det postmoderne samfund

elementer til en receptionshistorie

Häftad Danska, 2006-01-01
189
Skickas inom 10-15 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Der er i dag ingen tvivl om, at den nu afdøde franske filosof Jean-François Lyotard på godt og ondt er uløseligt knyttet til og identificeret med begrebet 'det postmoderne', samt at dette begreb - ligeledes på godt og ondt - har bevæget sig fra human- og samfundsvidenskabelige diskussioner og ind i dagligsproget. Helt centralt i disse to bevægelser står Lyotards bog fra 1979 Viden og det postmoderne samfund.Men hvordan blev Lyotards mest kendte bog læst, diskuteret og kritiseret i sin umiddelbare samtid? Det er emnet for Lyotard og det postmoderne samfund. Elementer til en receptionshistorie.Bogen præsenterer i kort og overskuelig form de væsentligste positioner i 1980ernes human- og samfundsvidenskabelige diskussioner af Lyotards bog i henholdsvis Danmark, Frankrig og hos Lyotard selv. Således præsenteres de franske teoretikere Gilles Lipovetsky, Alain Badiou, Michel Foucault, Jacques Bouveresse samt Luc Ferry og Alain Renaut, mens der fra Danmark bl.a. optræder Hans-Jørgen Schanz, Johan Fjord Jensen og Ole Thyssen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lyotard og det postmoderne samfund
  2. +
  3. Er gulvet grim og skummel, sa ring til Hummel

De som köpt den här boken har ofta också köpt Er gulvet grim og skummel, sa ring til Hummel av Niels Brugger (häftad).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Lyotard og det postmoderne samfund

Övrig information

Niels Brgger er lektor i medievidenskab ved Aarhus Universitet, ph.d., cand.mag. i fransk og idhistorie. Han har primrt i 1990erne skrevet bger og artikler om nyere fransk filosofi og idhistorie, herunder Lyotard. Forsker for jeblikket i medieteori, internettet og internethistorie.

Innehållsförteckning

Om hvordan Lyotards mest kendte bog "Viden og det postmoderne samfund" blev læst, diskuteret og kritiseret i sin umiddelbare samtid af franske og danske humanistiske og samfundsvidenskabelige teoretikere, og af Lyotard selv