Vita nätter (mp3-skiva)
Fler böcker inom
Format
Mp3-skiva
Språk
Svenska
Inläsare
Håkan Mohede
Utgivningsdatum
2015-03-02
Upplaga
1
Förlag
Viatone
Översättare
Ellen Rydelius
Dimensioner
190 x 135 x 6 mm
Vikt
72 g
SAB
Hce
ISBN
9788793240438
Vita nätter (mp3-skiva)

Vita nätter

Mp3-skiva, Svenska, 2015-03-02
157

Just nu 12% rabatt på allt! Använd kod JUNI6

Handla för minst 299 kr, t.o.m. 7 juni. Villkor

  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 9 format & utgåvor
Dostojevskij (1821-1881) räknas i dag som en av de största författarna genom tiderna. Författarskapet är enormt och omfattar bl.a. de stora romanerna Bröderna Karamazov, Brott och Straff och Idioten.

Berättelsen utspelar sig under fyra nätter i Sankt Petersburg, som med sitt nordliga läge karakteriseras av sina ljusa sommarnätter - de vita nätterna i juni och juli när ljuset aldrig försvinner. Under dessa nätter stryker berättelsens huvudperson omkring på stadens gator. Han har varken vänner eller familj och hans enda kontakt med omvärlden är att betrakta livet som utspelar sig runt omkring honom under hans ensamma promenader. Istället för att leva livet betraktar han det och drömmer sig bort från verkligheten genom att göra sig föreställningar om andra människors öden och drömmar. Men en natt möter denna drömmare plötsligt sina drömmars flicka i det verkliga livet och får på så sätt möjlighet att bryta sin isolerade drömtillvaro.

Vita nätter skrevs 1848, under Dostojevskij ungdomsår, strax innan han dömdes till åtta års förvis-ning till Sibirien för revolutionär verksamhet. Med sin graciösa lyriska och eteriska ton är romanen unik i författarskapet. Det är en djupgående analys av den romantiske drömmaren och en av de vackraste kärlekshistorier i världslitteraturen.

"Hela berättelsen svävar iväg på ett moln av musik, kärlek och romantisk fantasi. Tingen har en un-derordnad roll i detta verk som förmodligen är det mest lyriska av allt han skrivit." - Geir Kjetsaa

"Vita nätter skiljer sig från hans tidigare verk med sitt bedårande ljus och finstämda ton, sin atmosfär av knoppande ung känslosamhet, sina eleganta och kvicka godmodiga parodier." - Joseph Frank, Dostoevsky
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vita nätter
  2. +
  3. Mrs Dalloway

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mrs Dalloway av Virginia Woolf (mp3-skiva).

Köp båda 2 för 403 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Fjodor Dostojevskij