Den röda bokstaven (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (139.1 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Elin Abelin
Utgivningsdatum
2015-03-19
Förlag
Viatone
Översättare
Astrid Borger
Illustratör/Fotograf
Hugues Merle
ISBN
9788793240575

Den röda bokstaven Ljudbok

Ljudbok,  Svenska, 2015-03-19

Styckköp

149
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Nathaniel Hawthorne (1804-1864) är en av de stora amerikanska författarna. Han har skrivit ett flertal romaner, noveller och biografier. Hawthorne växte upp i Nya England i USA och bodde senare i Massachusetts.

Berättelsen handlar om Hester Prynne, en ung kvinna som begår ett av de värsta möjliga brotten i 1600-talets Nya England: äktenskapsbrott. Som straff tvingas hon bära ett stort rött A (= adultress, äktenskapsbryterska) på bröstet på sin klänning. Det blir en symbol för hennes synd och märker henne som utstött ur det puritanska samhället. Den röda bokstaven är ett psykologiskt skickligt uppbyggt triangeldrama mellan den passionerade unga kvinnan, hennes älskare och hennes hämndlystne make.

Den röda bokstaven är Nathaniel Hawthornes mest kända verk och skildrar det samhälle som han själv hade vuxit upp i. När boken släpptes 1850 blev den en bästsäljare och var en av de första massproducerade böckerna i USA. Den är fortfarande en av de mest lästa romanerna i USA och finns även i flera filmatiseringar.

"Nathaniel Hawthornes häpnadsväckande bok är full av intensiv symbolism och lika oförglömlig som något författat av Edgar Allan Poe." - Robert McCrum, The Guardian
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Nathaniel Hawthorne