Det började med Barnet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
324
Utgivningsdatum
2019-05-31
Förlag
Lange Forlag
Medarbetare
Svendsen, Linda (red.) / Svendsen, Ted (form)
SAB
Hc
ISBN
9788793779068
Det började med Barnet (häftad)

Det började med Barnet

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2019-05-31
399
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"Jag har ett barn i magen. Det är ditt."
"Hur vet du det?"
"Jag vet", säger Karolina.
I december 1923 tvingas hon att ensam föda en son. Sviken av fadern till barnet.
Så börjar berättelsen om Karolina, Edith och Karin. Tre kvinnor från tre olika generationer som alla är offer för sin tids syn på kvinnor. Karolina är bara 16 år när hon sätter Per-Olof till världen i en by i det inre av Västmanland. I en tid när barn utanför äktenskap inte accepteras utan kallas oäktingar. Hon törstar efter kärlek och ömsinthet, men tillvaron präglas mest av känslokyla och arbete. Karolinas öde sätter avtryck på generationer framåt. Många år senare möter Edith Per-Olof i Stockholm. De får en sommar full av passion tillsammans och några år senare föds dottern Karin. Som pappa är han auktoritär och en obeveklig och fordrande make till Edith. Han är karriärist, har orubbliga ambitioner, men går en för tidig och våldsam död till mötes. Karin är under uppväxten en vilsen och otrygg själ. En förälskelse i tonåren blir kravfull och hon känner sig feg och obegåvad. Strax före Per-Olofs död får Edith ett brev från en okänd person. I det blottas en hemlighet, ett djupt och smärtsamt svek som förändrar både Ediths och tonårsdottern Karins liv för alltid.

"Det började med Barnet" är del ett av en serie av tre, som handlar om tre generationer kvinnor och dess tids syn på kvinnor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det började med Barnet
 2. +
 3. Intill 3e och 4e led

De som köpt den här boken har ofta också köpt Intill 3e och 4e led av Lars-Gunnar Winsa (häftad).

Köp båda 2 för 928 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Det började med Barnet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En resa tillbaka i tiden
  Zeinat, 4 juli 2019

  Sträckläste den här boken under två dagar. Jag tycker det är en jättefin historia där författaren på ett skickligt sätt lyckas skildra tre olika tidsepoker. Jag tror att många läsare kan hitta delar i berättelsen som de känner igen sig i. Den är både underhållande men samtidigt sorglig och tar upp många tänkvärda ämnen aktuella då som nu. Ett plus i kanten var den fina framsidan på boken och titeln som gör att man blir extra nyfiken.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ethel Hedström

 • Varje andetag du tar

  Ethel Hedström

  Ytterdörren som borde varit stängd stod en aning öppen. Inifrån lägenheten sipprade ett egendomligt ljud ut till henne. Ett svagt surrande. Snabba läten som kom och gick. En lukt hon inte kände igen. Om Ethel Hedström Ethel Hedström föddes i Söder...

 • Fotografen och Kristina

  Ethel Hedström

  "Ursäkta mig, fröken, är ni beredd?" frågade jag efter att jag hade ställt i ordning utrustningen. Inget svar. Illa till mods, fast jag inte förstod varför, tog jag några steg tillbaka. "Ska vi börja kanske?" "Om ni vill." Jag gick fram till fotos...

Bloggat om Det började med Barnet