Den Magiska Stenen (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (17.5 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2021-10-06
Förlag
Lange Forlag
ISBN
9788793779556
Den Magiska Stenen (e-bok)

Den Magiska Stenen E-bok

(8 röster)  |  Läs 8 recensioner
E-bok (PDF),  Svenska, 2021-10-06
184
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
 • Ladda ned och lyssna i Bokus Reader.
  182
Visa alla 1 format & utgåvor
Äntligen sommarlov. Maria, Albins bäste vän ska få följa med till torpet på Fårö. Knorp, den lilla pysslingen som hjälpt Albin att bearbeta sorgen efter sin syster Linnea, får då och då gripa in då barnen är på sina äventyr och råkar ut för svårigheter.

Barnen får tillåtelse att cykla till Brissund och leta strandfynd. På hemvägen tar de av mot naturreservatet Brucebo. Det skulle de inte ha gjort.
Mamma är sig inte lik heller. Är hon sjuk? När hon till sist berättar sanningen blir Albin rasande.
Hur ska det här sluta?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Den Magiska Stenen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande och finstämd
  Marias bokhylla, 20 maj 2022

  Albin åker med sin familj och kompisen Maria till torpet på Fårö. Han längtar efter att få visa allting för Maria, att få utforska mer saker, att träffa Knorp igen och att känna sig nära systern Linnea som gått bort. Och de utforskar verkligen det mesta, och Knorp får rycka in flera gånger för att rädda dem. Dessutom verkar Albins mamma lite konstig och han är rädd för att hon ska vara sjuk.

  Jag tycker om grundidén med den här boken. Det är ett mysigt koncept och jag tycker om öppenh... Läs hela recensionen

 2. En vacker berättelse om sorg, vänskap och äventyr
  barnensbok@instagram, 27 mars 2022

  Den magiska stenen utspelar sig under sommaren på Gotland och nu ska Albin äntligen få ta med den bästa vännen Maria till torpet på Fårö, dit familjen åker varje år för att spendera sina somrar. Där får Albin och Maria utforska miljöerna kring torpet. Till sin hjälp har de Knorp, den lilla pysslingen som hjälpt Albin att bearbeta sorgen efter sin syster Linnea, som alltid finns till hands och kan hjälpa till, som när man går vilse i den stora skogen till exempel. Men allt är inte riktigt som ... Läs hela recensionen

 3. Barns sorg
  Astral, 21 februari 2022

  En fin skildring om en pojke som förlorat sin storasyster och hur han försöker gå vidare med sin sorg. Boken är spännande och visar även på en fin vänskap mellan pojken och hans bästa vän. Enkla lågmälda bilder kompletterar berättelsen.

 4. Om vänskap, sorg och fantasi
  Emma, boktimmen.blogg.se, 28 januari 2022

  Den magiska stenen är en bok riktad till barn (skulle väl säga 6-10 år) Tycker det är en fin bok om vänskap, sorg och om barns livliga fantasi. Författaren beskriver sorgen efter en förlorad familjemedlem på ett bra och förstående sätt och att barn har rätt till sina känslor. Boken innehåller en del "fakta" som gör att man kan öppna upp för diskussion med sitt barn. Man kommer snabbt in i boken och för barn som kan och vill läsa själva så är det alldeles lagom långa kapitel och en lätt text o... Läs hela recensionen

 5. Fin berättelse om sommarlov, vänskap och saknad
  Susanne Köhler, 15 januari 2022

  Åsa Uddh bjuder sina läsare på två fina böcker "I mellanlandet" (2017) och "Den magiska stenen" (2021, E-bok) som lyfter hur det kan kännas när ett syskon dör och ens liv vänds upp och ner, men att livet ändå fortsätter och syskonet ändå finns med.

  I den "Magiska stenen" är Albin 10 år, det är sommarlov och vi får följa med till torpet på Fårö där familjen ska vara i 4 veckor. Bästa kompisen Maria är också med och tillsammans utforskar dom raukar, aktar sig för att gå vilse i skogen,... Läs hela recensionen

 6. Den magiska stenen
  Böcker enligt Angelica, 29 december 2021

  Det är en annorlunda sommar för Albin och hans familj. De skall åka på semester på Fårö men hela familjen sörjer förlusten av Albins syster Linnea. För att göra semestern lite lättare för Albin följer hans kompis Maria med. Hon hjälper Albin att bearbeta sorgen och tillsammans utforskar de Fårö med hjälp av pysslingen Knorp. Han dyker alltid upp då barnen behöver det som mest, till exempel när de gått vilse och inte hittar hem.

  Allt börjar att kännas bättre för Albin men det är någo... Läs hela recensionen

 7. Den magiska stenen
  agnethas_boktips, 23 november 2021

  Jag och min dotter (som är åtta år ), vi tyckte väldigt mycket om den. En väldigt bra barnbok, jag skulle kunna tänka mig att läsa den för en barngrupp.
  Bilderna var fantastiska och lagom långa kapitel!
  Både jag och min dotter ser framemot att läsa nästa bok!

 8. Jättemysig barnbok!
  Catrin Bengtsson, 1 november 2021

  En genommysig barnbok med spänning, vänskap och äventyr. Fina illustrationer, där det även finns plats för den egna fantasin. Boken har även med känslor som barn kan fundera över. Jag längtar tills jag kan läsa den här boken för min dotter om några år när hon blir lite större!

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Åsa Uddh

 • I mellanlandet

  Åsa Uddh

  Albin är ensam och ledsen. Han är hela sju år och bor i Visby på ön Gotland. Han har förlorat sin bästa vän, nämligen sin syster. Han drar sig undan allt och alla, men en dag händer något märkligt. Han vandrar rakt in i Mellanlandet, där skogen är...

 • Magiska Stenen

  Åsa Uddh

  Äntligen sommarlov. Maria, Albins bäste vän ska få följa med till torpet på Fårö. Knorp, den lilla pysslingen som hjälpt Albin att bearbeta sorgen efter sin syster Linnea, får då och då gripa in då barnen är på sina äventyr och råkar ut för svårig...