Vejen til Damaskus (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Paperback)
Språk
Danska
Antal sidor
156
Utgivningsdatum
2008-01-01
Upplaga
1, 1
Förlag
Forlaget Lysias
Originalspråk
Dansk
Medarbetare
Trykkefrihedsselskabet, Free Press Society (ed.)
Komponenter
Paperback
ISBN
9788798919865
Vejen til Damaskus (häftad)

Vejen til Damaskus

Dansk islamforskning 1885-2005

Häftad Danska, 2008-01-01

Slutsåld

Mens Frants Buhl og de andre store islamforskere afkristnede dansk orientalistik, har Jørgen Bæk Simonsen på sin vis påbegyndt en islamisering, og mentalt set har dansk islamforskning i perioden 1885 til 2005 foretaget en rejse fra København til Damaskus.

Fra bogen »Vejen til Damaskus«

Islamforskerne er børn af deres tid. Det gjaldt for store islamforskere som Frants Buhl og Johannes Østrup, og det gælder for vore dages islamforsker Jørgen Bæk Simonsen.

Kim Møller viser i denne bog om islamforskningens historie, at Jørgen Bæk Simonsens forskning og forfatterskab i høj grad er påvirket af den standende, politiske debat om islam.

Jørgen Bæk Simonsen ændrede sine konklusioner markant fra 1990 og fremefter, da den offentlige debat i Danmark polariserede sig i for eller mod islam. Jørgen Bæk Simonsens forfatterskab bliver stedse mere politisk, ideologisk og multikulturelt orienteret i takt med, at fronterne trækkes op i den offentlige debat om islam og integration.

Han opsluges af islams egen fortolkning og fjerner sig mere og mere fra det strengt filologisk-videnskabelige arbejde.

Det er første gang, at dansk islamforskning er belyst historisk og underkastet et kritisk, videnskabeligt arbejde. Bogen er rigt dokumenteret med noter og henvisninger og kan derfor også anvendes af universitetsstuderende.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Vejen til Damaskus