Helder gewaarzijn (inbunden)
Format
Inbunden (hardback)
Språk
Nederländska
Antal sidor
178
Utgivningsdatum
2018-02-09
Upplaga
1. Auflage
Förlag
Karnak, Uitgeverij
Översättare
Moller Hartzema, Robert Marjan
ISBN
9789063501129
Helder gewaarzijn (inbunden)

Helder gewaarzijn

vier vormen van vertoeven in puur en totaal aanwezig-zijn

Inbunden Nederländska, 2018-02-09
299
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Gewoonlijk wordt onze aandacht volledig in beslag genomen door doelgericht handelen en het reageren op alle informatie die op ons afkomt. We verdwalen in dagdromen en fantasieën, en zijn zelden werkelijk aanwezig.
De Vier vormen van vertoeven is een unieke tekst die geschreven werd door Longchenpa, de belangrijkste Tibetaans boeddhistische leraar uit de veertiende eeuw. In poëtische en kristalheldere bewoordingen beschrijft hij de vier kwaliteiten - ongrijpbaarheid, openheid, spontaniteit en één-zijn - die kunnen leiden naar het volledig aanwezig-zijn in het moment zelf. Wanneer je ontspant in de directheid van het ervaren worden alle gebeurtenissen een spel van transparante verschijnselen, en kristalliseert je bewustzijn zich steeds verder uit. De doorschijnende helderheid die dan vanzelf ontstaat, wordt 'helder gewaarzijn' (Tib. rigpa) genoemd, het innerlijke ontwaken voor de volmaaktheid en compleetheid (dzokchen)
van het bestaan, de hart-essentie van het boeddhisme.
De vertaling en uitleg van deze prachtige tekst, en de bijbehorende dzokchen meditatie instructies, worden gegeven door Robert Hartzema
en Marjan Möller.

Robert Hartzema geeft sinds 1980 les in het Tibetaans boeddhisme en specifiek in de dzokchen traditie. Hij werkte veertien jaar als therapeut en trainer, en is de auteur van vijftien boeken. Marjan Möller beoefent - na zen en advaita vedanta - sinds 1997 intensief het Tibetaans boeddhisme. Zij is lichaamsgericht therapeute, trainer en medeauteur van drie boeken. Sinds 2000 geeft zij Tibetaanse yoga en meditatie. Samen geven zij de jaartraining Boeddhistische Psychologie en voortgezette dzokchen groepen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Helder gewaarzijn
  2. +
  3. Onkruid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Onkruid av Abraham Moszkowicz (häftad).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Helder gewaarzijn