Vandra i Dalarna. Sveriges Hjärta
Fler böcker inom
Format
Spiral
Språk
Svenska
Antal sidor
104
Utgivningsdatum
2014-05-01
Upplaga
1
Förlag
One Day Walks Publishing
Översättare
Britta Johansson
Originaltitel
Wandelen in Dalarna. Het hart van Zweden
Medarbetare
Barten, Marco (foto) / Bodengraven, Paul van (foto)
Dimensioner
180 x 160 x 10 mm
Vikt
258 g
SAB
Rbo
ISBN
9789078194002
Vandra i Dalarna. Sveriges Hjärta

Vandra i Dalarna. Sveriges Hjärta

Spiral Svenska, 2014-05-01
169
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Dalarna är Sveriges hjärta. Inte bara geografiskt sett, landskapet ligger ju ungefär mitt i landet, utan också vad det gäller kultur och historia. Här finns rötterna till det moderna Sverige. En stor del av de folkliga traditioner som vi värnar om än idag, kommer härifrån. Denna kulturrikedom låter sig utmärkt kombineras med landskapets storslagna och omväxlande natur: milsvida skogar, klara sjöar och vattendrag, ett rikt djurliv, stilla stränder och gott om utrymme för besökarna att i lugn och ro kunna njuta av denna prakt.
I nordvästra Dalarna finns stora myrmarker samt Sveriges sydligaste fjäll. Landskapet ovanför trädgränsen är magiskt; vidsträckt och tomt. I de stora skogarna, som täcker 75 % av landskapet, finns mängder av vilt; älg, varg, björn och lo lever här, samt många mindre djurarter. Här kan man vandra i timtal utan att stöta på någon annan människa.
Den mellersta delen av landskapet Dalarna domineras av sjön Siljan, samt av Västerdalälven och Österdalälven. Det är ett öppet, lätt kuperat kulturlandskap. Utefter Siljans strand ligger många charmiga byar och fina badplatser. Det går utmärkt att kombinera en vandring längs Siljans strand med ett besök på en av bygdens många kulturhistoriskt intressanta platser. Ett perfekt sätt att semestra på!
Södra Dalarna har sedan medeltiden formats av bergshanteringen. Här har malm brutits, smälts och bearbetats i århundraden. Den mest kända gruvan är Falu Koppargruva som finns med på UNESCO:s världsarvslista. De södra delarna av landskapet är tätast befolkade, men ändå är det den vackra, vilda naturen och rofylldheten som dominerar. I södra Dalarna finns också mängder av sjöar och vattendrag.
Besök det moderna Sveriges vagga. Att göra det till fots är ett utmärkt sätt att upptäcka vad Dalarna har att erbjuda. De 21 vandringsturerna i den här boken visar dig vägen till några av de vackraste platserna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vandra i Dalarna. Sveriges Hjärta
  2. +
  3. Norra Dalarna : vandringsturer och utflykter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Norra Dalarna : vandringsturer och utflykter av Jonas Gardsiö (häftad).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Bloggat om Vandra i Dalarna. Sveriges Hjärta