Vandra i Dalsland
Fler böcker inom
Format
Spiral
Språk
Svenska
Antal sidor
104
Utgivningsdatum
2014-01-08
Upplaga
1
Förlag
One Day Walks Publishing
Översättare
Britta Johansson
Originaltitel
Wandelen in Dalsland
Medarbetare
Wildeboer, Marjan (form) / Barten, Marco (foto) / van Bodengraven, Paul (foto)
Dimensioner
190 x 160 x 20 mm
Vikt
255 g
SAB
N
ISBN
9789078194224
Vandra i Dalsland

Vandra i Dalsland

Spiral Svenska, 2014-01-08
162
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Dalsland kallas ofta för "ett Sverige i miniatyr". Det var Prins Eugen som i slutet av 1800-talet myntade uttrycket och det stämmer bra. Dalsland är ett av Sveriges minsta landskap, men här finns djupa skogar, fjäll, bördiga slätter och mängder av sjöar och andra vattendrag. I de norra och östra delarna breder vildmarken ut sig. Terrängen är kuperad och djurrikedomen stor. Här finns många möjligheter till stora naturupplevelser. Vänern, insjön som är stor som ett hav, har en skärgård med tusentals öar. Här finns badvänliga stränder, fina fiskevatten och mängder av möjligheter till vattensport. I de dalsländska skogarna kan man vandra i timmar utan att stöta på andra människor. De många vattendragen lämpar sig utmärkt för en paddeltur med kanot eller kajak, men också för bad och fiske. Här finns växter och djur som är sällsynta på andra håll.
Dalslands kanal är en sevärdhet i sig. Att åka till Dalsland utan att besöka kanalen och akvedukten i Håverud är som att åka till Paris utan att besöka Eiffeltornet. Dalsland har också 5000 kända fornlämningar.
I Dalsland finns alltså det mesta som Sverige har att erbjuda, med betoning på vildmark, natur och lugn och ro. I centralorterna och de mindre samhällena finns alla faciliteter som en besökare kan behöva, men det är i första hand naturen som lockar turister. Dalsland, här finns allt inom räckhåll.
Det bästa sättet att upptäcka vad Dalsland har att erbjuda är till fots. I den här boken beskriver vi i detalj tjugo vandringsturer. De varierar i längd från ett par timmar till långa dagsturer. Vandringarna är fördelade över landskapet, så att du alltid har en eller flera turer i närheten. Dessutom är Dalsland ett kompakt landskap. Startpunkten för de olika turerna kan du i de flesta fall nå på mindre än en timme.
Så ta på dig kängorna, packa ryggsäcken och upptäck allt det vackra som "Sverige i miniatyr" har att erbjuda. Upplev Dalslands vackraste sidor till fots!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vandra i Dalsland
  2. +
  3. Vandra i Dalarna. Sveriges Hjärta

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vandra i Dalarna. Sveriges Hjärta av Paul Van Bodengraven, Marco Barten (spiral).

Köp båda 2 för 331 kr

Kundrecensioner

Bloggat om Vandra i Dalsland