Det är 1988 och har precis börjat snöa (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
185
Utgivningsdatum
2005-03-01
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Eklund, Sigge (form)
Dimensioner
207 x 130 x 18 mm
Vikt
332 g
SAB
Hc
ISBN
9789100100308
Det är 1988 och har precis börjat snöa (inbunden)

Det är 1988 och har precis börjat snöa

roman

Inbunden Svenska, 2005-03-01

Slutsåld

Hans liv har gått i baklås och han vet sig ingen råd. Men en dag återfinner han en kartong med kassettband som familjen spelade in när han var liten och nu öppnas en dörr. När han lyssnar till banden återuppstår hans barndom på ett underbart vis och han tar plats i sitt tidigare liv igen. Här finns den närhet han så förtvivlat saknar.
Men här finns också den äregirige och krävande fadern som var familjens självklara centrum, och som han idoliserade så. Nu kommer minnena tillbaka - och allt måste omvärderas.

Det är 1988 och har precis börjat snöa, Sigge Eklunds tredje roman sedan debuten 1999 med Synantrop, är en sällsynt levande uppväxtskildring och en smärtsam uppgörelse med en far som kastat en djup skugga in över sonens liv.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sigge Eklund

Recensioner i media

"...det här är en av de mest förtätade fadersuppgörelser jag någonsin läst. (...) Sigge Eklunds roman är skriven med återhållen smärta och vrede, men också med en biton av sorg. I sitt lilla format är den en betydande satsning."
- Gunder Andersson, Aftonbladet

"Sigge Eklunds barndomsskildring [liknar] Jan Myrdals. Samma skoningslösa detaljskärpa, den lite violetta darrningen som demonstrativt skjuts undan - inga tårar längre."
- Ulrika Milles, DN

Lågmält och vackert beskrivs ett dramatiskt och starkt skeende, hur en familj faller sönder men också läker och finner sin väg tillbaka till varandra. Det finns något renskalat, intensivt i skrivsättet som utan åthävor borrar mot denna barndoms smärtpunkter.
Eklund skyr retoriken och det högljudda tonläget i en stil som imponerar med sin uppriktighet, sitt allvar och sin förmåga att skriva fram smärtan i dessa nära, sköra och starka relationer."
- Eva Ström, Sydsvenskan

"Det är 1988 och har precis börjat snöa (underbar titel) är helt klart en av de bättre böcker jag läst."
- Linda Skugge, Expressen

"Jag ska på en gång säga att jag finner boken fascinerande, mycket välskriven, uppriktig och ärlig."
- Björn Widegren, Gefle Dagblad

Övrig information

Hans liv har gått i baklås, men en dag återfinner han en kartong med kassettband som familjen spelade in när han var liten och nu öppnas en dörr. När han lyssnar till banden återuppstår hans barndom på ett underbart vis och han tar plats i sitt tidigare liv igen. Här finns den närhet han så förtvivlat saknar.
Men här finns också obesvarade frågor och oläkta sår, minnena kommer tillbaka och allt måste omvärderas - inte minst den komplicerade relationen till fadern som han idoliserat så.
Det är 1988 och har precis börjat snöa, Sigge Eklunds tredje roman sedan debuten 1999 med Synantrop, är på en gång en levande uppväxtskildring och en smärtsam och befriande fadersuppgörelse.