Min mosters migrän (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
415
Utgivningsdatum
2002-12-01
Upplaga
Ny utg.
Förlag
Albert Bonniers Förlag AB
Översättare
Marianne Mattsson
Originalspråk
Danska
Originaltitel
Min mosters migraene
Dimensioner
178 x 110 x 25 mm
Vikt
230 g
SAB
Gdaz Holst, Hanne-Vibeke,Ohja
ISBN
9789100100322
Min mosters migrän (pocket)

Min mosters migrän

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2002-12-01

Slutsåld

Varför finner sig starka kvinnor fortfarande i att, så här efter emancipationens århundrade, bli betraktade som andra klassens varelser? Var finns upproret? Vreden?

Frågorna ställer danska Hanne-Vibeke Holst, författaren till den storsäljande romantrilogin om Therese Skårup. Nu berättar hon om hundra års kvinnoliv, som det formades (av män) och levdes i hennes egen familj. I lust, i nöd – och ofta under tyst protest. Det har blivit en självbiografisk odyssé, ett sorglustigt avslöjande av kvinnokönets ständiga undergivenhet. Hon har intervjuat sin mormor, sin mor, sina systrar och väninnor om deras liv, men framför allt är det en uppriktig och självutlämnande berättelse om flickan och kvinnan Hanne-Vibeke – varför hon blev den hon är idag.

När Min mosters migrän kom ut i Danmark 1999 beskrevs den av Politiken som den viktigaste debattboken om feminism och den kvinnliga identiteten och har hittills sålts i över 100.000 exemplar.

"En bok som man längtar hem för att läsa..." Femina

"Det är medryckande, bitvis mycket spännande..." SvD
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Min mosters migrän. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk och behövd bok!
  Bokmalen, 28 februari 2009

  Oerhört läsvärd och behövd bok. Vi är inte alls så jämställa som vi tror och Holsts bok är en välbehövd väckarklocka. Dessutom är den fantastiskt roligt och personligt skriven. Jag rekommenderar den till alla.

 2. Feministisk bok för 45+

  Jag hade förväntat mig en roman, något i stil med hennes tidigare triologi om journalisten Therese Skårup kanske, men detta var något helt annat.
  Det feministiska budskapet i boken känns väldigt överdrivet, som kvinna skall man göra si, leva så och absolut inte acceptera det ena och det andra från män i sin omgivning.
  Som 26-årig kvinna år 2003 tycker jag inte att feministdebatten är så relevant längre. Min sambo dammsuger när jag dammar, vi diskar lika ofta och tjänar lika mycket e... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Hanne-Vibeke Holst