Ingen sång om kärlek (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2004-04-01
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Katrin Ahlström Koch
Originaltitel
Dies ist kein Liebeslied
Medarbetare
Mattsson, Marina (form)
Dimensioner
220 x 145 x 25 mm
Vikt
450 g
SAB
Hf.01=c
ISBN
9789100101077
Ingen sång om kärlek (inbunden)

Ingen sång om kärlek

Inbunden Svenska, 2004-04-01

Slutsåld

På väg till ungdomsförälskelsen Peter som numer bor i London sitter Anne på ett flygplan och tänker tillbaka på sin uppväxt i Hamburg. Det var i samband med puberteten som saker förändrades för den tysta bokmalen Anne. I takt med att kroppen växte, på både längden och bredden, krympte hennes självförtroende. Men fram träder även minnen från grodsjukhuset hon öppnade med sin bästa kompis, jobbet som taxichaufför, den misslyckade psykoterapin. Men främst tänker hon på att hennes liv måste byta skepnad, och på plats i England tar tillvaron en helt annan vändning än hon hade kunnat föreställa sig.
Obarmhärtigt och drastiskt skildrar Karen Duve kärlekens spel, hur vi förödmjukas och växer i denna stundtals tragikomiska jakt på bekräftelse.
Karen Duve är född 1961 och debuterade på svenska med den suggestiva Regnroman (2000).
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Karen Duve

Övrig information

Anne sitter på ett flygplan, hon är på väg till London där hennes ungdomsförälskelse Peter numer bor. Sedan hon var arton år har hennes känslor för honom varit obesvarade. Men nu ska hon ställa honom till svars: Varför var hon inte värd att älskas? Under förevändning att hon inte kunde ordna boende själv har hon ringt Peter och frågat om hon får bo hos honom. Och mötet med Peter utvecklar sig på ett sätt varken han eller Anne hade kunnat föreställa sig.
Under flygresan tänker även Anne tillbaka på sin uppväxt i Hamburg. Hur saker kunde bli som de blev. Det var i samband med puberteten som saker förändrades för den tysta bokmalen Anne. I takt med att kroppen växte, på både längden och bredden, krympte hennes självförtroende. Men fram träder även minnen från grodsjukhuset hon öppnade med sin bästa kompis, jobbet på kundkoppelfabriken och nattkörningarna som taxichaufför, liksom den misslyckade psykoterapin och alla likgiltiga förhållanden hon haft med män hon inte brytt sig om. Men främst tänker Anne på att hennes liv måste byta skepnad, och på plats i England tar tillvaron en helt annan vändning än hon hade kunnat föreställa sig.
Obarmhärtigt och drastiskt skildrar Karen Duve kärlekens spel, hur vi förödmjukas och växer i denna stundtals tragikomiska jakt på bekräftelse.