Vargarnas rike (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
436
Utgivningsdatum
2005-04-01
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Cecilia Huldt
Originalspråk
Franska
Originaltitel
L'Empire des Loups
Medarbetare
Heap, Martin (form)
Dimensioner
112 x 180 x 30 mm
Vikt
220 g
SAB
Hce
ISBN
9789100106225
Vargarnas rike (pocket)

Vargarnas rike

Pocket Svenska, 2005-04-01

Slutsåld

 Allt hade börjat med rädslan. Och med den skulle allt ta slut. Anna Heymes, gift med en hög tjänsteman inom polisen, vaknar en dag och känner inte igen sin egen man. Känslan passerar snabbt, men snart drabbas hon av fler skrämmande upplevelser. Hon får regelbundna anfall då ansikten tycks flyta ihop inför hennes ögon, och åter upplever hon att makens ansikte tycks henne förvridet och främmande. En neurologisk undersökning visar att hon genomgått någon typ av skada, chock eller minnesförlust. Anna lovar motvilligt att träffa neurologen igen för ett ingrepp i hjärnan. Så plötsligt slås hon av misstanken att hennes man kanske i själva verket genomgått en plastikoperation som förändrat hans utseende. Hon uppsöker en plastikkirurg för att få reda på vilka spår en sådan operation kan lämna efter sig. Döm om hennes fasa när hon inser att den som genomgått en plastikoperation inte är hennes man utan hon själv… Vad har egentligen hänt? Är hennes man införstådd? Nu flyr Anna för livet, från människor som är något helt annat än de tyckts vara.       Samtidigt utreder den unge kommissarien Paul Nerteaux en serie bestialiska kvinnomord som skakar de turkiska kvarteren i Paris 10:de arrondissement. Mördaren tycks besatt av ett kvinnohat som driver honom att skulptera om sina offer bortom all mänsklighet. Nerteaux inser att han inte på egen hand kan tränga in i den slutna turkiska kulturen och tar hjälp av den ökände Schiffer, ett råskinn som kan de turkiska kvarteren som sin egen ficka. När undersökningarna börjar ge resultat visar det sig att de tre offren var påfallande lika. Var mördaren ute efter en speciell person?       Finns det en koppling mellan de båda fallen? Den andlöst spännande historien tar läsaren med på en vindlande färd som leder både in i medvetandets mörkaste vrår, och till ett internationellt brottssyndikat, den turkiska fascistiska organisationen de Grå Vargarna. 
"Grangés böcker griper tag i en från första sida, skakar om en, överrumplar en, uppslukar en, fascinerande historier skapade av en febrig fantasi och med glödande inspiration." Le Monde "Ett verk som trotsar kritik, logik, sannolikhet. Vive la France!"Washington Post
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jean-Christophe Grangé

Bloggat om Vargarnas rike

Övrig information

Allt hade börjat med rädslan. Och med den skulle allt ta slut.
Anna Heymes, gift med en hög tjänsteman inom polisen, vaknar en dag och känner inte igen sin egen man. Känslan passerar snabbt, men snart drabbas hon av fler skrämmande upplevelser. Hon får regelbundna anfall då ansikten tycks flyta ihop inför hennes ögon, och åter upplever hon att makens ansikte tycks henne förvridet och främmande. En neurologisk undersökning visar att hon genomgått någon typ av skada, chock eller minnesförlust. Anna lovar motvilligt att träffa neurologen igen för ett ingrepp i hjärnan. Så plötsligt slås hon av misstanken att hennes man kanske i själva verket genomgått en plastikoperation som förändrat hans utseende. Hon uppsöker en plastikkirurg för att få reda på vilka spår en sådan operation kan lämna efter sig. Döm om hennes fasa när hon inser att den som genomgått en plastikoperation inte är hennes man utan hon själv& Vad har egentligen hänt? Är hennes man införstådd? Nu flyr Anna för livet, från människor som är något helt annat än de tyckts vara.