Stjärnor och planeter (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Bonniers naturguider
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2006-09-01
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Björn Stenholm
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
Night Sky
Medarbetare
Tildsley, Kevin (medf.)
Illustrationer
ill.
Dimensioner
190 x 102 x 15 mm
Vikt
240 g
SAB
Uab,Uac
ISBN
9789100107246

Stjärnor och planeter

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2006-09-01

Slutsåld

Med Bonniers naturguider Stjärnor och planeter kan man snabbt och lätt identifiera alla stjärnbilder och planeter på natthimlen oavsett var på jorden man befinner dig. Stjärnor och planeter innehåller vackra illustrationer och fotografier av högsta kvalitet som ger liv åt sidornas stjärnor och planeter. Här finns också mängder av fakta som är lätta att förstå och flera olika sorters kartor som på ett smidigt sätt guidar läsaren genom natthimlen. En användbar ordlista gör att man genast blir orienterad bland de astronomiska begreppen. Det här är den kompletta följeslagaren för alla oavsett ålder och förkunskaper som betraktar natthimlen ovanför oss.· En stjärnbildskarta över varje stjärnbild visar dess läge och vilka stjärnor som ingår.· Ett enkelt skalverktyg gör det lätt att uppskatta storlekar och avstånd på himlen.· Varje stjärnbild är markerad på en lägeskarta över himlen.· En karta för varje stjärnbild visar varifrån på jordens yta som stjärnbilden är synlig.· Illustrationer visar vilka figurer stjärnbilderna bildar.Bonniers naturguider är en ny generation fälthandböcker i praktiskt pocketformat med tydliga fotografier och lättillgängliga fakta om Sveriges och övriga Europas natur. En oumbärlig serie för hela familjen att ha med ut i naturen, hemma eller på resan. I samma serie har tidigare Fåglar (2005) och Blommor (2005) och Bergarter och mineral (2005) utgivits.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Övrig information

Med Stjärnor och planeter kan du snabbt och lätt identifiera natthimlens alla stjärnbilder och planeter oavsett var på jorden du befinner dig. Här finns mängder av lättförståelig fakta, illustrationer, fotografier och olika sorters kartor som smidigt guidar dig över natthimlen. En stjärnbildskarta för varje stjärnbild visar dess läge och vilka stjärnor som ingår och på ytterligare en karta kan du se varifrån på jordens yta som en stjärnbild är synlig. Varje stjärnbild är också markerad på en lägeskarta över stjärnhimlen. Dessutom finns här ett enkelt skalverktyg som gör det lätt att uppskatta storlekar och avstånd på himlen och en användbar ordlista som genast gör dig orienterad bland de astronomiska begreppen. Det här är den kompletta följeslagaren för alla som betraktar natthimlen - oavsett ålder och förkunskaper.

Bonniers naturguider är en ny generation fälthandböcker i praktiskt pocketformat med tydliga fotografier och lättillgängliga fakta om Sveriges och övriga Europas natur. En oumbärlig serie för hela familjen att ha med ut i naturen, hemma eller på resan.