Chic : den kompletta garderoben (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
190
Utgivningsdatum
2005-09-01
Upplaga
Ny uppl.
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Illustratör/Fotograf
Liselotte Watkins
Illustrationer
ill., foto
Dimensioner
240 x 185 x 15 mm
Vikt
620 g
SAB
Qcc
ISBN
9789100107727
Chic : den kompletta garderoben (häftad)

Chic : den kompletta garderoben

Häftad,  Svenska, 2005-09-01

Slutsåld

Nu i lågprisutgåva!

Visst är det konstigt att en fullproppad garderob kan kännas helt tom. Trots att den är knökfull med kläder i olika färger och stilar finns det inget som passar. Är dilemmat bekant? Det blir lättare att välja rätt och välja bort om man har kunskap om den egna kroppsformen och vet hur man kan laborera med olika plagg och skärningar för att få till den rätta silhuetten. I Chic får du veta vilka modeller som passar just dig och hur du kan trolla med mönster och färger för att till exempel se kortare, smalare eller längre ut. Du får också veta hur man bygger upp en basgarderob, blir partysnygg i ett nafs, packar ultralätt inför semestern och tvättar svart så att det inte blir grådaskigt. Att klä upp sig till fest är en försummad konst. I kapitlet Speciellt lär du dig hur du tar ut svängarna utan att klä ut dig, och i skokapitlet får skofetischisten sin lyst. Naturligtvis presenteras också klassikerna i garderoben, ibland med en historisk återblick. Chic är en personlig guide till ett snyggare och enklare liv. Läs den och du behöver aldrig mer stå och snyfta framför garderoben. Bokens kapitel: Underverk grunda rätt. Det allra heligaste plaggen närmast kroppen. Vad passar min kropp?Låt oss bli våra egna stylister! Om skjortor och trendiga toppar och om byxor och kjolar för alla ben. Om oönskade glipor och djupa dekolletage samt om ytterkläder och badkläder i vått och torrt. Tonåring eller tant?Vad passar min ålder och hur klär jag mig på jobbet? Och hur undviker jag att tappa stilen fast jag precis blivit mamma? Smarta lösningar. Fiffiga topp-till-tå-lösningar samt förödande totalkoncept. Om kostymen och den lilla svarta". Speciellt. Från cocktail till bröllop. Skofetischist? Från bekväma stilettos till sexiga gummistövlar. Chic direkt. Den lättaste (och billigaste!) vägen till en uppdaterad look går via accessoarerna. Seriös shopping.Om illvilliga väninnor, öppet köp, blodsockerfall och vikten av att ha en strategi. Välvårdat.Konsten att tvätta, stryka och putsa skor samt att hålla ordning i garderoben. Den perfekta garderoben. Så bygger du upp en basgarderob, och så klarar du dig jorden runt med enbart handbagage. Formgivaren Elsa Lokrantz har bland annat arbetat på Brindfors Annonsbyrå som AD, men jobbar sedan ett par år tillbaka som frilans med reklam och bokformgivning. Cecilia Tivar,bokens stylist, har bland annat varit modechef för tidningen Clic. Sedan 1995 arbetar hon som frilansande stylist inom mode- och reklamvärlden. Illustrationer av Liselotte Watkins och specialtagna fotografier av Pål Allan och Fabian Björnstjerna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Karina Ericsson Wärn

  • Modebibeln : den svenska

    Karina Ericsson Wärn

    Ann-Sofie Back, Rodhi Heintz, Gunilla Pontén, Kerstin Lokrantz, Lovisa Burfitt, Gul & Blå, Cheap Monday, Filippa K, Martin Bergström, Patrik Söderstam, Anna Holtblad, Nakkna, Diana Orving, Anna-Sara Dåvik, Sandra Backlund, Mette Prawitz, HM, Puss ...

  • Margò Fallai : Modedrottningen

    Karina Ericsson Wärn

    Med osviklig näsa för kommande trender importerade Margò Fallai elegant modelyx till Sverige och Boutique Margot när den allmänna klädkoden löd träskor och något från Arbetarboden. Här får vi stifta bekantskap med en av Sveriges skarpaste affärs-h...

Övrig information

Känner du igen problemet? Lugn, med hjälp av Chic blir du ett proffs på shopping och en fullfjädrad stylist utan garderobsproblem.

V-ringat eller rundringat, klassiskt eller trendigt? I Chic finns svaren på hur du bygger upp en snygg basgarderob och framhäver dina bästa sidor respektive trollar bort skavankerna genom att välja rätt kjollängd, trosa och jeansmodell. Här finns också tips om hur du blir partysnygg i ett nafs, packar ultralätt inför semestern och tvättar svart så att det inte blir grådaskigt. Tips som gör livet både enklare och stiligare.