Tillsammans är man mindre ensam (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
534
Utgivningsdatum
2006-03-01
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Maria Björkman
Originalspråk
Franska
Originaltitel
Ensemble, c'est tout
Medarbetare
Mattsson, Marina (form)
Dimensioner
180 x 111 x 28 mm
Vikt
270 g
SAB
Hce
ISBN
9789100110208
Tillsammans är man mindre ensam (pocket)

Tillsammans är man mindre ensam

roman

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2006-03-01

Slutsåld

Camille gör sitt bästa för att försvinna. Hon äter knappt, hon arbetar natt som städerska och bor i ett minimalt oeldat vindsrum. Hennes kontakt med andra människor är ångestfylld och begränsad. Philibert de la Durbellière är en stammande men beläst aristokrat som säljer vykort utanför ett museum. En kväll lyckas han övervinna sin plågsamma blyghet och rädda den medvetslösa Camille från hennes utkylda rum. Han installerar sjuklingen i sin stora eleganta våning en trappa ner, fast han rodnar när han avlägsnar hennes feberfuktiga kläder. Snart möter Camille kocken Franck, Philiberts inneboende, som är mycket stilig men butter och ohyfsad. Sakta men säkert börjar de tre att krypa ut ur sina skal. Camille börjar teckna - i själva verket har hon en betydande konstnärlig begåvning, fast hon har svurit att aldrig teckna igen. Philiberts svåra stamning minskar då han berättar för Camille om sin beundran för drottning Marie Antoinette. Franck däremot blir dagligen mer otrevlig, tills det visar sig att hans vrede bottnar i skuldkänslor över att ha placerat sin älskade mormor på ett ålderdomshem. Camille kastar fram det halsbrytande förslaget att mormor Paulette ska flytta in med de andra i våningen, vilket hon också gör. Så småningom inser Camille och Franck att de håller på att förälska sig i varandra. Blygt och trevande berättar de sina historier för varandra: Franck har blivit förskjuten av sin mor, medan Camille vuxit upp med en deprimerad mor och en far som inte ville leva, och mer eller mindre tvingats att arbeta för en expert på konstförfalskningar. Mot alla odds lyckas dessa kantiga och kantstötta människor hela varandra: Franck hjälper Camille att njuta av mat igen, Camille tar hand om Paulette och återupptäcker förmågan att älska...Handlingen i Anna Gavaldas nya roman utspelar sig i Paris under loppet av ett år. Boken berättar om konflikterna, ömheten, vänskapen, utbrotten, försoningarna och allt annat som händer mellan fyra personer som bor under samma tak. Fyra personer som inte har någonting gemensamt från början och som aldrig borde ha träffats, men som alla har stora hjärtan. Tillsammans är man mindre ensam fick ett lysande mottagande och blev - efter Da Vinci-koden - förra årets mest sålda bok i Frankrike.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Tillsammans är man mindre ensam. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Jättebra!
    David S, 16 februari 2007

    Jag tyckte verkligen om den här boken! Perfekt att sitta och mysa med i soffan. Alla personerna är härliga och det känns verkligen som man känner dem efter ett tag. Ska absolut läsa mer av Anna Gavalda.

  2. Mycket läsvärd!
    Vitsippan, 16 juli 2006

    En ganska lågmäld men mycket händelserik berättelse som utspelar sig i Paris. Härlig läsning, en riktigt tjock bok som ändå plötsligt bara tar slut! En bok för dig som gillar att läsa om lite udda människor och hur dera liv vävs ihop.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Anna Gavalda

Övrig information

Camille är en utbränd ung kvinna som gör sitt bästa för att försvinna. Sjuk och nedkyld räddas hon av sin granne, Philibert, som låter henne bo i sin stora lägenhet. Där finns även hans inneboende Franck som arbetar som kock och är butter och ohyfsad. Farmor Paulette är en egensinnig gammal dam som rymmer från ålderdomshemmet och flyttar in hos de tre. Handlingen i Anna Gavaldas nya roman utspelar sig i Paris under loppet av ett år. Boken berättar om konflikterna, ömheten, vänskapen, utbrotten, försoningarna och allt annat som händer mellan fyra personer som bor under samma tak. Fyra personer som inte har någonting gemensamt från början och som aldrig borde ha träffats. Alla är de både kantiga och kantstötta, och alla har de stora hjärtan. Detta är dominoteorin, fast tvärtom. De fyra lutar sig mot varandra, men i stället för att falla reser de sig. Det är det som kallas kärlek.