Den svarta linjen (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
494
Utgivningsdatum
2006-04-01
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Cecilia Huldt
Originalspråk
Franska
Originaltitel
La ligne noir
Medarbetare
Heap, Martin (form)
Dimensioner
180 x 112 x 32 mm
Vikt
260 g
SAB
Hce
ISBN
9789100110246
Den svarta linjen (pocket)

Den svarta linjen

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2006-04-01

Slutsåld

Det finns i Sydostasien, någonstans mellan kräftans vändkrets och ekvatorn, en annan linje. En svart linje utmärkt av kroppar, av skräck och av blod. 
Jacques Reverdi, gammal sportdykningsmästare, arresteras i Malaysia anklagad för att ha knivmördat ett antal unga kvinnor. I Paris förstår journalisten Marc Dupeyrat att han här har material för att skriva en sensationell artikel, ja kanske till och med en roman. Besatt av seriemördarens förbryllande personlighet försöker Marc närma sig honom och vinna hans förtroende.       För att väcka mördarens nyfikenhet ger sig ut för att vara en ung kvinna, Elisabeth,  och för att ge henne ett ansikte använder han bilden av en ung modell, Khadidja. Så småningom går Reverdi med på att brevväxla med Elisabeth från sitt fängelse i Malaysia. Bit för bit avslöjar han sina hemligheter, och lockar därmed Marc på en resa till Sydostasien i mördarens spår.       På något sätt lyckas Reverdi rymma, och nu börjar mardrömmen. För Marc, men också för Khadidja, vars ansikte syns på varje reklampelare i Frankrike.Om Vargarnas rike: "Ett fynd för läsare som vill ha fart, och fasa." Sydsvenska Dagbladet"Höstens gnistrande diamant. En närmast fulländad thriller. Den är spännande, tät, otäck, samhällskritisk, mycket välskriven och härligt överraskande!" Östgöta Correspondenten"Slår det mesta!" AftonbladetFilmrätterna till Vargarnas rike såldes för franska rekordsumman 1,1 milj Euro.Den svarta linjen  låg länge etta på franska bestsellerlistan när den kom ut där.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den svarta linjen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Mycket spännande!
    -, 11 juni 2007

    Kan starkt rekommendera denna bok. En av få böcker som lyckats behålla mitt intresse.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jean-Christophe Grangé

Bloggat om Den svarta linjen

Övrig information

Det finns i Sydostasien, någonstans mellan kräftans vändkrets och ekvatorn, en annan linje. En svart linje utmärkt av kroppar, av skräck och av blod. Jacques Reverdi, gammal sportdykningsmästare, arresteras i Malaysia efter att ha knivmördat ett antal unga kvinnor. I Paris förstår journalisten Marc Dupeyrat att han här har material för att skriva en sensationell artikel, ja kanske till och med en roman. Besatt av seriemördarens förbryllande personlighet försöker Marc närma sig honom och vinna hans förtroende. För att väcka mördarens nyfikenhet ger sig ut för att vara en ung kvinna, Elisabeth och för att ge henne ett ansikte använder han bilden av en ung modell, Khadidja. Så småningom går Reverdi med på att brevväxla med Elisabeth från sitt fängelse i Malaysia. Bit för bit avslöjar han sina hemligheter, och lockar därmed Marc på en resa till Sydostasien i mördarens spår. På något sätt lyckas Reverdi rymma, och nu börjar mardrömmen. För Marc, men också för Khadidja, vars ansikte syns på varje affischtavla i Frankrike.