Smulpajer : till kaffe och dessert (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
127
Utgivningsdatum
2006-08-01
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Bergmark, Victoria (form) / Peterson, Nisse (foto)
Dimensioner
230 x 202 x 18 mm
Vikt
600 g
SAB
Qcaa
ISBN
9789100111069
Smulpajer : till kaffe och dessert (kartonnage)

Smulpajer : till kaffe och dessert

Kartonnage Svenska, 2006-08-01

Slutsåld

I Smulpajer – till kaffe och dessert presenterar restaurangkonditor Elisabeth Johansson en mängd fantasifulla och nyskapande pajer tillsammans med gamla klassiker. Hennes signum är enkla men inspirerande recept med oväntade ingredienser och sammansättningar. Alla som möjligen trodde att en smulpaj bara kan göras på ett sätt kommer att upptäcka att det finns hur många varianter som helst, den ena godare än den andra. Självklart bör man ta vara på trädgårdens frukter och bär – och vad kan vara enklare än en smulpaj, som man snabbt svänger ihop när det kommer fikagäster eller man vill bjuda på en läcker dessert efter en god middag?
Boken innehåller ett femtiotal smulpajer och är indelad i fem avsnitt efter vad "smulorna" består av: smulpajer med choklad, med nötter, med frön, gryn och flingor, kryddiga smulpajer samt en grupp med övriga pajer, där till exempel en oemotståndlig bananpaj med maryland cookies-smulor ingår. Några andra exempel är äppelpaj med pepparkakssmulor och valnötter, knäckig kolapaj med lingon eller två olika blåbärspajer, en med marshmallowsmulor och en med citronsmulor. Dessutom finns det recept på den i särklass godaste vaniljsåsen och vaniljglassen. Recepten illustreras av matfotografen Nisse Petersons fina bilder.
 
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Smulpajer : till kaffe och dessert

Övrig information

Finns det något härligare än doften av hembakat? Och vad kan vara enklare och godare än en smulpaj, som du snabbt svänger ihop när det kommer fikagäster? Här presenterar restaurangkonditor Elisabeth Johansson fantasifulla och nyskapande smulpajer tillsammans med gamla klassiker. Hennes enkla men raffinerade recept är lätta att följa, och alla som trodde att en smulpaj bara kan göras på ett sätt upptäcker här att det finns en massa varianter. Vad sägs om en äppelpaj med pepparkakssmulor och valnötter till jul, en knäckig kolapaj med lingon en kulen höstkväll eller en bananpaj med maryland cookies-smulor när barnen vill ha ett smaskigt mellanmål? Och av sommarens blåbär bakar du en blåbärspaj med citronsmulor. Mums! Allt illustreras av fotografen Nisse Petersons fina bilder. Fram för mer smulor i köket!