Utvald att leva : minnen (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Bonnierpocket
Antal sidor
499
Utgivningsdatum
2006-06-01
Upplaga
2
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Dimensioner
180 x 113 x 32 mm
Vikt
260 g
SAB
Lz Einhorn, Jerzy
ISBN
9789100111755
Utvald att leva : minnen (pocket)

Utvald att leva : minnen

(1 röst)
Pocket Svenska, 2006-06-01

Slutsåld

Jerzy Einhorn, stridbar chef för Radiumhemmet, var en av vår tids mest kända svenskar. Efter kriget kom han till Sverige som en av de få överlevande från en utplånad barndomsvärld. I sina memoarer berättar Jerzy Einhorn om en lycklig familj i förkrigstidens Polen, om miraklet att leva, om kampen för och glädjen över att bli svensk, men också om de fasansfulla upplevelserna i getton och koncentrationsläger som berövade honom hans ungdom: 'Det behövdes femtio år av distans för att jag skulle orka frammana från djupet av mitt minne händelser i mitt liv som jag är tvungen att bära med mig så länge jag lever och kan tänka, bilder av hus, gator, trappor, rum, möbler, människor, ansikten, ansiktsuttryck, ord och meningar, mina egna tankar.'

Till minne av Jerzy, och till alla dem som fick utstå krigets fasor under en ond tid, ger vi nu ut Utvald att leva på nytt i pocket. Jerzy och Nina Einhorns barn, Stefan och Lena, har till denna utgåva skrivit tillsammans ett förord. Lena Einhorn är aktuell med sin film Ninas resa och boken med samma titel och Stefan Einhorn med sin bok Konsten att vara snäll.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jerzy Einhorn

Övrig information

Jerzy Einhorn, stridbar chef för Radiumhemmet, var en av vår tids mest kända svenskar. Efter kriget kom han till Sverige som en av de få överlevande från en utplånad barndomsvärld. I sina memoarer berättar Jerzy Einhorn om en lycklig familj i förkrigstidens Polen, om miraklet att leva, om kampen för och glädjen över att bli svensk, men också om de fasansfulla upplevelserna i getton och koncentrationsläger som berövade honom hans ungdom: 'Det behövdes femtio år av distans för att jag skulle orka frammana från djupet av mitt minne händelser i mitt liv som jag är tvungen att bära med mig så länge jag lever och kan tänka, bilder av hus, gator, trappor, rum, möbler, människor, ansikten, ansiktsuttryck, ord och meningar, mina egna tankar.' Till minne av Jerzy, och till alla dem som fick utstå krigets fasor under en ond tid, ger vi nu ut Utvald att leva på nytt i pocket. Jerzy och Nina Einhorns barn, Stefan och Lena, har till denna utgåva skrivit tillsammans ett förord. Lena Einhorn är aktuell med sin film Ninas resa och boken med samma titel och Stefan Einhorn med sin bok Konsten att vara snäll.