Fallen (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Bonnierpocket
Antal sidor
486
Utgivningsdatum
2006-07-01
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Ulla Danielsson
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
The Falls
Medarbetare
Biberg, Jan (form)
Dimensioner
176 x 110 x 30 mm
Vikt
240 g
SAB
Hce
ISBN
9789100111779
Fallen (pocket)

Fallen

(11 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket Svenska, 2006-07-01
59
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
En man klättrar över skyddsräckena och kastar sig ut i Niagara-fallen. Han är nygift och har lämnat sin brud kvar i det stora hotellets bröllopssvit. Ariah Erskine, den övergivna, väntar i sju dagar och sju nätter vid fallen på besked om att hennes makes kropp har återfunnits. Ännu inte änka. Under hennes tröstlösa likvaka börjar en osannolik ny kärlekshistoria spira. Hon möter en förmögen jurist som blir betagen i hennes märkliga, världsfrämmande blick och tunna rödlätta hår. Det är så det hela börjar på 1950-talet med de mörkt olycksbådande fallen som bakgrund.Ur omstörtande händelser utvecklar sig ett drama om föräldrar och deras barn, om hemligheter och synder, nertystade skandaler, rättegångar, mord och så småningom en sorts försoning.Fallen är en virvlande och oroande roman om den amerikanska familjen i kris, men också om miljöbrott och korruption i USA:s dunkla förflutna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fallen
 2. +
 3. Det var vi som var Mulvaneys

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det var vi som var Mulvaneys av Joyce Carol Oates (pocket).

Köp båda 2 för 118 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Fallen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra trevlig story men för mycket ord, utfyllnad.
  BK, 13 april 2015

  Bra trevlig story. Ganska intellektuell, mycket moraliska spörsmål. Men för många ord, korta ner den med en tredjedel så skulle boken bli utmärkt.

 2. Gullinina tycker till...
  Gullinina, 11 oktober 2012

  Det här var inte en bok i min smak. På framsidan har den fått en recension av Expressen där det står att de sträckläst den. Det hade jag problem med.

  För mig var uppfattningen att karaktärerna var tragiska och svåra att förstå sig på, vilket gjorde boken lika svår.

 3. Läsvärd
  Erika, 9 augusti 2008

  Stundtals kändes boken något seg.. MEN författarens språk, intressanta karaktärer och en rörande handling gör den ändå läsvärd!

 4. Välskriven...
  Lunkan, 10 januari 2007

  Välskriven bok, spännande och tragisk på en och samma gång. Trots att alla karaktärerna inte är helt igenom sympatiska, kan man faktiskt känna med dem, och till viss del förstå varför de agerar som de gör. Helt klart läsvärd!

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Joyce Carol Oates

Övrig information

En man klättrar över skyddsräckena och kastar sig ut i Niagara-fallen. Han är nygift och har lämnat sin brud kvar i det stora hotellets bröllopssvit. Ariah Erskine, den övergivna, väntar i sju dagar och sju nätter vid fallen på besked om att hennes makes kropp har återfunnits. Ännu inte änka. Under hennes tröstlösa likvaka börjar en osannolik ny kärlekshistoria spira. Hon möter en förmögen jurist som blir betagen i hennes märkliga, världsfrämmande blick och tunna rödlätta hår. Det är så det hela börjar på 1950-talet med de mörkt olycksbådande fallen som bakgrund.
Ur omstörtande händelser utvecklar sig ett drama om föräldrar och deras barn, om hemligheter och synder, nertystade skandaler, rättegångar, mord och så småningom en sorts försoning.

Fallen är en virvlande och oroande roman om den amerikanska familjen i kris, men också om miljöbrott och korruption i USA:s dunkla förflutna.