Skrattets och glömskans bok (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Delfinserien
Antal sidor
250
Utgivningsdatum
2006-07-01
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Lennart Holst
Originalspråk
Tjeckiska
Originaltitel
Kniha smichu a zapomnení
Medarbetare
Lyth, Annika (form)
Dimensioner
110 x 180 x 17 mm
Vikt
120 g
SAB
Hce
ISBN
9789100111793
Skrattets och glömskans bok (pocket)

Skrattets och glömskans bok

Pocket Svenska, 2006-07-01

Slutsåld

I Skrattets och Glömskans bok möter vi den unga kvinnan Tamina som jobbar som servitris i väst efter att hon flytt från sin hemstad Prag tillsammans med sin man. När han dör kan Tamina inte ens återvända för att hämta deras kärleksbrev och böckerna där hon skrivit ner deras tioåriga historia. Hon kämpar för att minnas sin man och deras kärlek, men utan böckerna blir bilderna suddiga och ju mer hon anstränger sig att minnas hans ansikte desto mer påminner han om andra. Böckerna och breven betyder och bär på nyckeln till hennes förflutna. Kring Tamina vävs en rad berättelser om män och kvinnor som lever i en värld av förtryck och längtan, en värld där historien kan skrivas om över en natt, och kärleken lika gärna kan falla offer för politiska skeenden som personligt svek.

Milan Kundera har med Skrattets och glömskans bok och Varats olidliga lätthet blivit en av vår tids viktigaste författare.

Om Skrattets och glömskans bok:
''En av de märkligaste, mest tankeväckande böcker jag läst på mycket länge'' Dagens Nyheter 'helheten är genial'' New York Times

''Boken är lysande och originell, skriven med enkelhet och intelligens'' John Updike

''En absolut bländande underhållning... Politisk, erotisk, intellektuell och framför allt humoristisk- upplyftande på alla sätt.'' Newsweek
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Milan Kundera

Övrig information

Milan Kundera föddes 1929 i Brno. Han var professor vid filminstitutet i Prag men förlorad sin post 1970 Sedan 1975 bor Kundera i Frankrike. Skrattets och glömskans bok kom ut i Frankrike 1979. Bland andra böcker av Milan Kundera kan nämnas Varats olidliga lätthet, som kom ut på svenska 1984, även den en modern klassiker.