Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
364
Utgivningsdatum
2006-09-01
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Lyth, Annika (form)
Dimensioner
180 x 110 x 25 mm
Vikt
200 g
SAB
Hc
ISBN
9789100111854
Drömfakulteten : tillägg till sexualteorin (pocket)

Drömfakulteten : tillägg till sexualteorin

(17 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket Svenska, 2006-09-01
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Ett hotellrum i Tenderloin District, torskdistriktet i San Francisco. Det är april 1988 och Valerie Solanas ligger och dör i lunginflammation på en smutsig madrass och nedkissade lakan. Utanför fönstret blinkar rosa neonskyltar, det är flickor och fittor för ingenting, porrmusiken arbetar dag och natt.     Den 30 april hittas hennes kropp av hotellpersonalen. I polisrapporten står det att den döda knäar vid sängkanten (har hon försökt ta sig upp i sängen? har hon gråtit?), att hennes kropp är täckt av maskar och att döden troligen har inträffat någon gång kring den 25 april.     Några veckor tidigare har någon i hotellpersonalen sett henne sitta och skriva vid fönstret. Jag tänker mig högar av papper på skrivbordet, silverkappan på en galge vid fönstret och lukten av saltvatten från Stilla Havet, jag tänker mig Valerie febrig i sängen där hon försöker röka cigaretter och göra anteckningar. Jag tänker mig utkast och manuskript överallt i rummet… sol kanske… vita moln… en ökens ensamhet…     Jag tänker mig att jag är där hos Valerie. Drömfakulteten är en svindlande roman om Amerika, ökendjur, horor och döden. I utkanten av öknarna, stränderna, universitetsparkerna och sextiotalets konstvärld springer Valerie Solanas genom den amerikanska historien i sin silverkappa och i freaksens alla förklädnader; galenpannans, horans, bagladyns. Sara Stridsbergs Valerie Solanas är ett underbarn på gränsen till undergång som både speglar och förvränger arkitekturen, berättelserna och vetenskapen som konstituerar hennes värld.Om Happy Sally:”Stridsbergs förståelse för såväl kvinnlig oceanvilja som för den sorg som spräcker varje illusion om helhet gör hennes bok både utomordentligt spännande och betydande.” Aftonbladet”Det är kort sagt en riktigt riktigt bra romandebut. Den diskuterar vår mänskliga längtan efter att fungera lika smidigt som maskiner, vårt förakt för svaghet och de svagas roll i en värld av prestationer.”   Dagens Nyheter
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Drömfakulteten : tillägg till sexualteorin
 2. +
 3. Kärlekens Antarktis

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kärlekens Antarktis av Sara Stridsberg (inbunden).

Köp båda 2 för 264 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Drömfakulteten : tillägg till sexualteorin. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk!
  Anna H, 15 juli 2010

  En av de bästa böcker jag läst! Oerhört vackert språk, spännande berättelse. Det känns inte relevant huruvida man "håller med" Valerie Solanas i hennes minst sagt hårdkokta feminism. Som läsare blir man ändå fängslad av denna samtidigt briljanta och fullständigt galna människa (hon gjorde faktiskt ett allvarligt mordförsök!). Läs, läs, läs!!!

 2. The Dream Faculty
  Marie, 17 februari 2008

  Som rubriken till denna recension antyder, väntar jag bara på att bokförlaget ska översätta denna underbara bok till engelska så jag kan dela med mig av den till vänner världen över. För detta är sannerligen en underbar läsupplevelse, även för den som kanske aldrig hört talas om Valerie Solanas förut. Stridsbergs användning av språket fascinerar och gör mig åter förälskad i det svenska språket. Jag längtar redan efter Stridsbergs nästa alster.

 3. Strålande!
  Hanna, 2 maj 2007

  En underbar märklig bok som kräver en del av läsaren. Mot slutet är man totalt fångad av Sara Stridsbergs drömliknande men ändå högst verklighetsförankrade historia om Valerie Solanas; denna starka personlighet som inte lämnar någon oberörd. Tycka vad man vill om huvudrollsinnehavarens uppfattning om kvinnor och män - den här boken är helt strålande.

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Drömfakulteten : tillägg till sexualteorin

Övrig information

Drömfakulteten är en svindlande roman om Amerika, ökendjur, horor och döden. I utkanten av öknarna, stränderna, universitetsparkerna och sextiotalets konstvärld springer Valerie Solanas genom den amerikanska historien i sin silverkappa och i freaksens alla förklädnader; psykots, underhuggarens, galenpannans, horans, bagladyns. Sara Stridsbergs Valerie Solanas är ett underbarn på gränsen till undergång som både speglar och förvränger arkitekturen, berättelserna och vetenskapen som konstituerar hennes värld.