Buddenbrooks : en familjs förfall (storpocket)
Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
662
Utgivningsdatum
2006-09-01
Utmärkelser
Nobelpriset
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Ulrika Wallenström
Originalspråk
Tyska
Originaltitel
Buddenbrooks - Verfall einer Familie
Medarbetare
Mattsson, Marina (form)
Dimensioner
210 x 135 x 45 mm
Vikt
590 g
SAB
Hce
ISBN
9789100111953
Buddenbrooks : en familjs förfall (storpocket)

Buddenbrooks : en familjs förfall

(9 röster)
Storpocket Svenska, 2006-09-01

Slutsåld

Denna bok kommer att växa med tiden och bli läst av generationer”, skrev en tysk recensent när Thomas Manns debutroman Buddenbrooks kom ut 1901. Boken erövrade världen och bidrog starkt till att Thomas Mann tilldelades nobelpriset 1929.     Romanen skildrar en familjs utveckling under fyra generationer från köpmän till konstnärer. Den utspelas i Lübeck, den gamla hansastaden, som här lever upp med sin hamn, sina gator, torg och idylliska omgivningar.     Thomas Mann härstammade själv från en gammal köpmanssläkt i Lübeck och hans roman bygger i stor utsträckning på hans egna upplevelser. Den smärtsamma slitning som han hade känt inom sig mellan faderns trygga borgerlighet och moderns konstnärstemperament speglas i bokens konflikt mellan livskraftiga vardagsmänniskor och ömtåliga konstnärsnaturer.     Därför är Buddenbrooks  också mycket mer än en berättelse om en högborgerlig släkts öden. Den är liksom Thomas Manns hela författarskap ett slags andlig självbiografi.     Nu kommer detta mästerverk i en efterlängtad ny svensk översättning (den tidigare är från 1904 och har sedan dess reviderats vid ett par tillfällen). En av höstens stora litterära händelser!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Buddenbrooks : en familjs förfall

Övrig information

Romanen skildrar en familjs utveckling under fyra generationer från köpmän till konstnärer. Den utspelas i Lübeck, den gamla hansastaden, som här lever upp med sin hamn, sina gator, torg och idylliska omgivningar.
Thomas Mann härstammade själv från en gammal köpmanssläkt i Lübeck och hans roman bygger i stor utsträckning på hans egna upplevelser. Den smärtsamma slitning som han hade känt inom sig mellan faderns trygga borgerlighet och moderns konstnärstemperament speglas i bokens konflikt mellan livskraftiga vardagsmänniskor och ömtåliga konstnärsnaturer.

Därför är Buddenbrooks också mycket mer än en berättelse om en högborgerlig släkts öden. Den är liksom Thomas Manns hela författarskap ett slags andlig självbiografi. Nu kommer detta mästerverk i en efterlängtad ny svensk översättning. En av höstens stora litterära händelser!