Sommarens bästa pocketerbjudande
Den nya kvinnostaden : pionjärer och glömda kvinnor under tvåtusen år (storpocket)
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
427
Utgivningsdatum
2006-09-01
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Emilsson, Birgitta (form)
Illustrationer
ill.
Dimensioner
209 x 135 x 28 mm
Vikt
500 g
SAB
Ohja:k
ISBN
9789100111960
Den nya kvinnostaden : pionjärer och glömda kvinnor under tvåtusen år (storpocket)

Den nya kvinnostaden : pionjärer och glömda kvinnor under tvåtusen år

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Storpocket Svenska, 2006-09-01
99
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 99 kr för privatpersoner.
Den nya kvinnostaden, var ligger den? Den ligger skingrad i tid och rum, och dess invånare är alla de banbrytande kvinnor som alltför ofta blivit osynliga under historiens gång, som glömts och försvunnit ur böckerna. Nina Burton gör en resa genom århundradena för att hitta dessa kvinnor som frågat och forskat, som svarat och skapat, och som visat att vetenskapens och konstens värld kan delas av alla som får tillträde till dem. De är författare, kompositörer och konstnärer, mystiker och filosofer; de är forskare, uppfinnare, astronomer, flygare och upptäcktsresande. Och dessutom nunnor och hantverkare, sjörövare och härförare.
  Är då detta en fackbok för kvinnor? Nej, det är en bok med fakta som rör både kvinnor och män, en slags uppslagsbok om pionjärer inom många områden och om de villkor och begränsningar som rått för halva mänskligheten. Men ännu mer är det en bok fylld av berättelser och av reflexioner, och inte minst är det en skildring av en nutida kvinnas sökande efter förebilder att hämta mod ifrån.
  Medborgarna i den nya kvinnostad som Nina Burton bygger inför våra ögon har lyckats trotsa gränser och bevisat att kvinnors inre möjligheter alltid varit långt större än de yttre. Bland dem finns Hroswitha, Hildegard av Bingen, Vittoria Colonna, Barbara Strozzi, Clara Peeters, Rachel Ruysch, Mary Somerville, Marie Curie, George Sand och många många andra.

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den nya kvinnostaden : pionjärer och glömda kvinnor under tvåtusen år
  2. +
  3. Drottningens hemlighet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Drottningens hemlighet av Johan Åsard (pocket).

Köp båda 2 för 154 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den nya kvinnostaden : pionjärer och glömda kvinnor under tvåtusen år. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En bok för alla som vill vara bildade
    Henry Ståhle, 6 februari 2017

    Kvinnorna i historieböcker i skolorna är instortvsett osynliga. Även i annan historieskrivning, där männen dominerar nästan totalt. Jag gläds av denna fantastiska bok som är ett steg på rätt väg att rätta till historiepariarkatets enögda skrivningar. Boken är både fakta späckad och litterärt underbar. Jag njuter av varje sida, varje kapitel...

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Den nya kvinnostaden : pionjärer och glöm...

Övrig information

Den nya kvinnostaden, var ligger den? Den ligger skingrad i tid och rum, och dess invånare är alla de banbrytande kvinnor som alltför ofta blivit osynliga under historiens gång, som glömts och försvunnit ur böckerna. Nina Burton gör en resa genom århundradena för att hitta dessa kvinnor som frågat och forskat, som svarat och skapat, och som visat att vetenskapens och konstens värld kan delas av alla som får tillträde till dem. De är författare, kompositörer och konstnärer, mystiker och filosofer; de är forskare, uppfinnare, astronomer, flygare och upptäcktsresande. Och dessutom nunnor och hantverkare, sjörövare och härförare. Är då detta en fackbok för kvinnor? Nej, det är en bok med fakta som rör både kvinnor och män, om pionjärer inom många områden och om de villkor och begränsningar som rått för halva mänskligheten. En bok fylld av berättelser och reflexioner, och inte minst en skildring av en nutida kvinnas sökande efter förebilder att hämta mod ifrån. Medborgarna i den nya kvinnostad som Nina Burton bygger inför våra ögon har lyckats trotsa gränser och bevisat att kvinnors inre möjligheter alltid varit långt större än de yttre.