Saturnus ringar : en engelsk vallfart (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
PANACHE
Antal sidor
301
Utgivningsdatum
2007-05-01
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Ulrika Wallenström
Originalspråk
Tyska
Originaltitel
Die Ringe der Saturn
Medarbetare
Kühlhorn, Lotta (form)
Dimensioner
190 x 132 x 22 mm
Vikt
400 g
SAB
Hce
ISBN
9789100112233

Saturnus ringar : en engelsk vallfart

(3 röster)
Häftad, Svenska, 2007-05-01

Slutsåld

Sedan jagberättaren i W G Sebalds "Saturnus ringar" skrivits ut från en klinik där han vårdats för en depression vårdar han sig istället om sin melankoli genom att fotvandra genom Suffolk i östra England. Allt han ser - spåren av järnvägen och lokomotivet som var tänkt som en gåva till kejsaren av Kina, Tyska havet i öster med det utdöende sillfisket, almsjukans härjningar, ruinerna efter anläggningar för hemliga brittiska massförstörelsevapen, liksom de poeter, författare och excentriska samlare som han i sin ensamhet formulerar sin dagbokstext kring - uppträder i hundstjärnans, Sirius, eller Saturnus tecken, dvs som den klassiska melankolins ikoner.
Gömda i texten, som en särskild bonus till den läsare som upptäcker dem, återfinns Jorges Luis Borges med sin argentinska historia om det uppfunna landet Uqbar och - som i alla Sebalds böcker - emigranten, fjärilsamlaren och exilförfattaren Vladimir Nabokov.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Saturnus ringar : en engelsk vallfart

Övrig information

Sedan jagberättaren i W G Sebalds "Saturnus ringar" skrivits ut från en klinik där han vårdats för en depression vårdar han sig istället om sin melankoli genom att fotvandra genom Suffolk i östra England. Allt han ser - spåren av järnvägen och lokomotivet som var tänkt som en gåva till kejsaren av Kina, Tyska havet i öster med det utdöende sillfisket, almsjukans härjningar, ruinerna efter anläggningar för hemliga brittiska massförstörelsevapen, liksom de poeter, författare och excentriska samlare som han i sin ensamhet formulerar sin dagbokstext kring - uppträder i hundstjärnans, Sirius, eller Saturnus tecken, dvs som den klassiska melankolins ikoner. Gömda i texten, som en särskild bonus till den som upptäcker dem, återfinns Jorges Luis Borges med sin argentinska historia om det uppfunna landet Uqbar och - som i alla Sebalds böcker - emigranten, fjärilsamlaren och exilförfattaren Vladimir Nabokov.