Den trettonde historien (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
438
Utgivningsdatum
2007-05-01
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Jan Järnebrand
Originaltitel
The Thirteenth Tale
Medarbetare
Mattsson, Marina (form)
Dimensioner
235 x 160 x 30 mm
Vikt
540 g
SAB
Hce
ISBN
9789100112455

Den trettonde historien

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2007-05-01

Slutsåld

Läs ett provkapitel här>>

Den tillbakadragna Margaret Lea arbetar i sin fars antikvariat när hon en dag får ett brev från den bästsäljande författarinnan Vida Winter. Margaret vet inte mycket mer än alla andra om den gäckande personligheten när hon andäktigt läser brevet. 56 romaner på lika många år, fler böcker sålda än bibeln, 19 filmer baserade på hennes romaner - men vid varje intervjutillfälle har författarinnan diktat upp historier om sitt liv och sin bakgrund. Nu, om man kan tro brevet, vill Vida Winter berätta sanningen om sig själv. Detta är i sig märkligt nog, men ännu märkligare är: hur kommer det sig att hon vill berätta den för Margaret?
Nervös och mycket nyfiken reser Margaret till Yorkshire för att möta den åldrade författaren och höra hennes berättelse om den vackra familjen Angelfield, den viljestarka Isabelle och hennes vilda, rödhåriga tvillingar, Adeline och Emmeline. Biografens uppgift är dock att skildra fakta och på något sätt litar Margaret inte helt på Vida och den snåriga resan mot sanningen avslöjar mörka familjehemligheter.
Diane Setterfields succédebut är en hyllning till den viktorianska 1800-talsromanen och jämförelser med Jane Eyre och Svindlande höjder ligger nära till hands. Den har länge legat etta på The New York Times bestseller-lista och första upplagan låg bara den på 300 000 exemplar. Översättningsrättigheterna är sålda till 36 länder.

""Alla ingredienser finns på plats; det mystiska huset, den vackra trädgården, det uråldriga biblioteket, gamla trotjänare och den konstanta närvaron av något vagt övernaturligt. Lägg till en beroendeframkallande läsupplevelse så har man en vinnare.""
The Independent

Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den trettonde historien. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Helt underbar
    stephanie, 1 augusti 2007

    Jag vet att jag använder ordet wow ofta men jag bara måste; WOW vilken bok!!!
    Detta är en bok för alla er som älskar böcker. Dimman ligger tät och mystiken ännu tätare. Ett helt underbart språk! För er som gillar Vindens skugga är detta ett hett boktips.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Diane Setterfield