Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
554
Utgivningsdatum
2009-05-08
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Maria Björkman
Originaltitel
La Consolante
Medarbetare
Mattsson, Marina (form)
Dimensioner
234 x 160 x 34 mm
Vikt
780 g
SAB
Hce
ISBN
9789100113308
Lyckan är en sällsam fågel (inbunden)

Lyckan är en sällsam fågel

(7 röster)
Inbunden Svenska, 2009-05-08

Slutsåld

Läs ett provkapitel här>>

Efter den enorma internationella framgången med Tillsammans är man mindre ensam kommer Anna Gavalda med ännu en tjock roman om människor som fått sina törnar i livet men som finner tröst i varandra. I centrum står Charles, arkitekt med många prestigefyllda uppdrag men mindre framgångsrik i sitt privatliv.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anna Gavalda

Övrig information

Efter den enorma internationella framgången med Tillsammans är man mindre ensam kommer Anna Gavalda med ännu en stor roman om människor som fått sina törnar i livet men som finner tröst i varandra. I centrum står Charles, arkitekt med många prestigefyllda uppdrag långt utanför Frankrike men mindre framgångsrik med att skapa ett hållfast liv utanför arbetet. Han börjar närma sig 50, hans relation med Laurence blir allt kallare och en trötthet håller på att äta upp honom inifrån. Så får han ett osignerat brev, Anouk är död, och minnena väller över honom. Han söker sig nu tillbaka mot händelser och människor i sin ungdom, och möter på vägen Kate, en kvinna som lever i ett slags lantligt, stökigt paradis omgiven av barn och djur. Men även Kate, sin smittande vitalitet till trots, har prövats av livet och tvingats till svåra val. Kate och Charles dras till varandra men inget är givet på förhand...

Alla vi som lät oss röras och förföras av Gavaldas förra roman kommer att känna igen oss i det moderna språket, i den snabbfotade humorn, i känslostyrkan och medkänslan. Lyckan är en sällsam fågel kommer på många språk och har i Frankrike redan sålts i över 600000 exemplar.