Jag älskade honom (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
158
Utgivningsdatum
2006-12-01
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Maria Björkman
Originalspråk
Franska
Originaltitel
Je l'amais
Medarbetare
Mattsson, Marina (form)
Dimensioner
178 x 109 x 9 mm
Vikt
100 g
SAB
Hce
ISBN
9789100113971
Jag älskade honom (pocket)

Jag älskade honom

(7 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket Svenska, 2006-12-01

Slutsåld

"Gavaldas avskalade berättarteknik träffar rakt i hjärtat."
Plaza Kvinna

"Jag har fått en favorit, fransyskan Anna Gavalda - upptäck henne!"
Femina

"Subtil mix av humor och allvar."
Upsala Nya Tidning

Chloé, trettiotvåårig tvåbarnsmor, älskar - eller älskade - sin man. Men han har just övergett henne för en annan. Hennes svärfar tar sig an henne och de två små flickorna över ett veckoslut på landet. Chloé upplever svärfadern som kall, sluten och patrialkalisk. Men påverkad av Chloés förtvivlan öppnar han sig för henne och berättar om de hemliga passionerna i sitt liv - hur han också älskat, och svikit.

Chloé är till en början inte särskilt intresserad av svärfaderns berättelse men så småningom berörs hon och blir både utmanad och provocerad. Det uppstår en regelrätt ordduell emellan dem och det visar sig att även en modern ung kvinna kan hysa en hel del moralism och omvända fördomar.

Genom Anna Gavaldas sedvanliga drastiska humor dras vi med in i en ung kvinnas och en gammal mans drömmar, förhoppningar, kärlekar och längtan - ömsom roade, ömsom rörda.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Jag älskade honom. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra språk
  Hobbybibliotekarien, 30 december 2011

  32-åriga Chloé har två barn med en man som lämnat henne för en yngre kvinna. Barnens farfar, Chloés svärfar, tar med dem till landet över en weekend. Där utspelar sig en "maktkamp" i ord och Pierre öppnar sig och berättar om brodern som dog och djup förälskelse och olika val som han gjort för att överleva i sin situation. Chloé berättar om sin saknad av maken och irritation över hans val och varför. Samtalen öppnar bägges ögon och Chloé kommer att tänka- är det inte bättre att vara lycklig oc... Läs hela recensionen

 2. Tänkvärd
  Suma, 23 september 2008

  Mycket bra skriven historia om huruvida man ska följa hjärta eller hjärna när man blir kär i "en annan". Låter torrt, men det är det INTE! Väcker många tankar, även om man inte själv varit i en liknande situation. Skriven med samma fina och roliga språk som "Tillsammans..." En bok som finns kvar i en länge.

 3. Varför skiljas?
  Vitsippan, 2 maj 2007

  Ja, denna boken är tänkvärd och läsvärd. Gillar Anna Gavaldas skrivande. Det är en ganska lättläst bok med i ett ämne som är tungt men nog så viktigt att fundera över.

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Jag älskade honom

Övrig information

Chloé, trettiotvåårig tvåbarnsmor, älskar - eller älskade - sin man. Men han har just övergett henne för en annan. Hennes svärfar tar sig an henne och de två små flickorna över ett veckoslut på landet. Chloé upplever svärfadern som kall, sluten och patrialkalisk. Men påverkad av Chloés förtvivlan öppnar han sig för henne och berättar om de hemliga passionerna i sitt liv - hur han också älskat, och svikit. Chloé är till en början inte särskilt intresserad av svärfaderns berättelse men så småningom berörs hon och blir både utmanad och provocerad. Det uppstår en regelrätt ordduell emellan dem och det visar sig att även en modern ung kvinna kan hysa en hel del moralism och omvända fördomar. Genom Anna Gavaldas sedvanliga drastiska humor dras vi med in i en ung kvinnas och en gammal mans drömmar, förhoppningar, kärlekar och längtan - ömsom roade, ömsom rörda.