Mandelkärnan : roman (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Bonnierpocket
Antal sidor
412
Utgivningsdatum
2007-03-01
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Ulmaja, Nina (form)
Dimensioner
178 x 110 x 27 mm
Vikt
220 g
SAB
Hc
ISBN
9789100114053
Mandelkärnan : roman (pocket)

Mandelkärnan : roman

(3 röster)
Pocket, Svenska, 2007-03-01

Slutsåld

Mandelkärnan är titeln på Inger Alfvéns stora, nya roman. Ett ord som är den svenska benämningen på centrum för det emotionella minnet i den mänskliga hjärnan. Om man är rädd för något som man inte borde vara rädd för finns det lagrat i mandelkärnan.

Laura är tolv år gammal när hon tvingas lämna sin sjuka mor i Buenos Aires i Argentina och ensam flyga till sin morbror i Sverige. Hon haltar svårt sedan barndomen och ska få sitt ben opererat. Det är en främmande värld hon möter, och allt är inte som det påstås. Långsamt öppnar sig vidare perspektiv för henne: en bästa vän, den första kärleken, miljöengagemang, långresa i Sydostasien, läkarutbildning... En bild av en komplicerad far-dotter-relation växer fram. Först i vuxen ålder uppdagar hon hela sanningen och får en förklaring till den oförklarliga skräck för trappor som finns förborgad i hennes hjärnas mandelkärna.

"Hon är en skarpsynt moralist helt fri från pekpinnar" Svenska Dagbladet

 

"Den är suveränt berättad av Laura i en inre monolog, en form som Alfvén ofta använt, men sällan med en sådan precision som här." Dagens Nyheter 
 

"Det är stiligt gjort" Expressen

 
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Mandelkärnan : roman