Serien om Alberte (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Alberte-trilogin
Antal sidor
896
Inläsare
Gun-Britt Sundström
Utgivningsdatum
2007-03-01
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Gun-britt Sundström
Originaltitel
Alberte og Jakob, Alberte og friheten, Bare Alberte
Medarbetare
Acedo, Sara R (form)
Dimensioner
178 x 110 x 45 mm
Vikt
440 g
SAB
Hce
ISBN
9789100114190
Serien om Alberte (pocket)

Serien om Alberte

Bara Alberte; Alberte och Jakob; Alberte och friheten

Pocket, Svenska, 2007-03-01

Slutsåld

Cora Sandels böcker om Alberte har blivit klassiska - Alberte och Jakob, Alberte och friheten och Bara Alberte. Här presenteras de tre böckerna i en volym. Vi får följa den blyga familjeflickans väg bort från en konventionsbunden norsk småstad, till fattigt konstnärsliv i Paris, till kärleken som möjlighet och hot. Böckerna om Alberte ger en storartad skildring av åren kring sekelskiftet och fram till mellankrigstiden; och framför allt av en kvinnas svåra väg och av villkoren för hennes frihet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Cora Sandel

Övrig information

Cora Sandels böcker om Alberte har blivit klassiska ¿ Alberte och Jakob, Alberte och friheten och Bara Alberte. Här presenteras de tre böckerna i en volym. Vi får följa den blyga familjeflickans väg bort från en konventionsbunden norsk småstad, till fattigt konstnärsliv i Paris, till kärleken som möjlighet och hot. Böckerna om Alberte ger en storartad skildring av åren kring sekelskiftet och fram till mellankrigstiden ¿ och framför allt av en kvinnas svåra väg och av villkoren för hennes frihet.

Cora Sandel är en pseudonym för Sara Fabricius (1880¿1974). Hon föddes i Norge men levde större delen av sitt liv utomlands. Böckerna om Alberte utkom mellan 1926 och 1939. Gun-Britt Sundströms lovordade nyöversättning utkom 1997.