Maken (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
546
Utgivningsdatum
2008-02-01
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Dimensioner
180 x 110 x 30 mm
Vikt
240 g
SAB
Hc
ISBN
9789100114718
Maken (pocket)

Maken

(29 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket, Svenska, 2008-02-01
54
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
När två vill ha varandra men olika mycket, hur ska man göra då? När man glider isär fast man vill vara ihop, när man glider ihop fast man vill separera. När den enes ex och den andres nya relationer förändrar maktbalansen.

Maken handlar om kärlek och parliv på vardagsnivå, utan romantisering. Martina beskriver allt med galghumor och självironi men tar samtidigt livets valsituationer på allvar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Maken
 2. +
 3. Början

De som köpt den här boken har ofta också köpt Början av Gun-Britt Sundström (häftad).

Köp båda 2 för 87 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Maken. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Lite tjatig
  Lena Linderbäck, 10 juli 2015

  En annorlunda bok men alldeles för seg och tjatig i min smak. Relationen var dömd att misslyckas redan i början av boken.

 2. 1976 eller 2014
  Teresia Kjellgren, 15 oktober 2014

  Inte en bok jag skulle ha valt själv men genom www.kultrurkollo.se bokcirkel på nätet så blev jag sugen och faktiskt inte besviken. Över 500 sidor (pocket) om Martinas och Gustavs av och på förhållande. Martinas tankar som lika väl skulle kunna vara 2014 som 1976 så boken är absolut läsvärd. Jag vill nog egentligen ha lite mer "action" i böcker jag läser men ett bra avbräck från seriemördare, våld och jobbiga intriger.

 3. En av tio böcker jag skulle ta med till en öde ö.
  ADA, 25 april 2014

  Första gången jag läste Maken var jag nog inte ens 18 år. Då snubblande nära Martina i ålder. Fnissade. Hittade en vän! Sedan har jag läst om och läst om, ibland med många år mellan läsningarna. Relationsboken framför andra. Så bitig! Så upplivande! Så skarpsynt! Skriven på ett klart och rent språk, rakt och direkt på ett sätt som inte är så enkelt att skapa. Och så hopplöst sorglig. Alla mina egna separationer väller upp och.. ja. Det är som det är.

  Men när en ny vän säger att "jo... Läs hela recensionen

 4. Humor och allvar
  Antares (Stockholm), 17 mars 2014

  En målande inblick i 70-talet och säkert hög igenkänningsfaktor för många än idag. Kan läsas som en pendang till Lena Anderssons Egenmäktigt förfarande. Huvudpersonen har inte alls samma dilemma men det finns ändå stora likheter i det inre resonerandet, självironin och besattheten. En klassiker som dessutom framkallar många skratt. Sundström är en stor humorist enligt mig.

 5. Makan vill inte gifta sig
  S. Hallström, 9 juli 2011

  Innan Martina har insett att de är ett par har vännerna börjat kalla Gustav för maken. Hon gör ingen större skillnad på legaliserade äktenskap och andra äktenskap. Förutom att det legaliserade skulle kunna dra in studiemedlet. Den självständigheten är hon inte beredd att förlora. Hon vill studera och ha ett intellektuellt utbyte, i andra hand vill hon älska en man. Det verkar svårare än Martina önskat och hon säger:"jag vill ha honom, visst vill jag, jag vill bara inte att han ska ha mig". Ka... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Bloggat om Maken