Den bästa av världar : skapelse, slump, apokalyps, död (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
251
Utgivningsdatum
2008-03-01
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Dimensioner
192 x 117 x 21 mm
Vikt
340 g
SAB
Bfa,K,U
ISBN
9789100114817
Den bästa av världar : skapelse, slump, apokalyps, död (inbunden)

Den bästa av världar : skapelse, slump, apokalyps, död

(9 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2008-03-01
189
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Uppstod universum av en slump? Kommer apokalypsen också att bero på tillfälligheter? Eller finns det en tanke bakom skapelsen? Ulf Danielsson tar oss med på en resa genom årmiljarder, från universums första ögonblick, via den tidiga, frenetiska expansionen, förbi mörka tidsåldrar utan stjärnor och fram till ett universum som vaknat till liv och medvetande. Allt detta har en historia. En historia som låter sig berättas. De två kulturerna – naturvetenskap och humaniora – har var för sig försökt fixera människans plats i ett förvirrande världsallt, utan förutsättningar att ge uttömmande svar på de viktiga frågorna. Har vetenskapen utrymme för en gud? Är världen ändamålsenlig eller bara ett ofullgånget försök? Hur ska vi förstå skönheten, slumpen, meningen med universum? I Den bästa av världar – med undertiteln Skapelse, slump, apokalyps död –  förenar Ulf Danielsson sin gedigna kunskap inom fältet med stor berättartalang och djärva tankeexperiment. Han är en lysande pedagog som med lätt hand tar oss från det allra minsta till det allra största. En bok om vad vi kan veta om världen – och hur vi kan veta det. Om Stjärnor och äpplen som faller: "De många filosofiska problem som naturvetenskapen kan rymma presenteras behagligt och lekfullt." (Aftonbladet) "...ett digert jobb. Han är en god pedagog, skriver klart och redigt, och använder vardagliga och litterära exempel för att förklara det snudd på oförklarliga" (Falu Kuriren)  
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den bästa av världar : skapelse, slump, apokalyps, död
  2. +
  3. Mörkret vid tidens ände : en bok om universums mörka sida

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mörkret vid tidens ände : en bok om universums ... av Ulf Danielsson (inbunden).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den bästa av världar : skapelse, slump, apokalyps, död. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Mycket läsvärd för den som vill försöka sig på att...
    Mats E., 24 maj 2013

    Mycket läsvärd för den som vill försöka sig på att förstå livets mysterium. Tillsammans med en bok om mikrobiologi och en annan om religionsfilosofi bildar den en en god grund för den som som vill (orkar) söka svaret på de stora frågorna.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Den bästa av världar : skapelse, slump, a...