Kärlek, oliver och timjan : mat för välbefinnande (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
286
Utgivningsdatum
2007-10-01
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Bergenström, Fanny (form)
Dimensioner
200 x 180 x 20 mm
Vikt
680 g
SAB
Qcaa
ISBN
9789100115319
Kärlek, oliver och timjan : mat för välbefinnande (häftad)

Kärlek, oliver och timjan : mat för välbefinnande

(2 röster)
Häftad Svenska, 2007-10-01

Slutsåld

Kärlek, oliver och timjan är en inspirerande kokbok som visar att det inte behöver vara svårt att hitta en bra balans i det man äter och samtidigt kunna laga mat som känns riktigt spännande. De drygt 300 recepten har sitt ursprung i olika världsdelar och illustreras med 240 underbara färgbilder.

Nu i mjukband
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Recensioner i media

Om tanken på oliver, citroner och fetaost får det att vattnas i munnen, är denna kokbok den rätta. Tonvikten ligger på vegetarisk mat, men även fisk och lammkött finns med bland recepten. Rätterna är inte alls komplicerade, och tar man sig bara för att införskaffa ingredienser såsom färsk mynta, bulgurvete och bladpersilja så är resten lätt att fixa.
Är man trött på traditionella tillbehör som potatis och pasta, får man flera nya förslag. Couscous och vildris används som fullgoda alternativ. Bröden gör Bergenström vackrare och smakrikare genom att exempelvis använda fetaost och rucola i degen.

Jag provlagade Kikärtssalladen, och blev genast frälst. Ingredienser: Kikärtor, hackad bladpersilja och rödlöksringar. Och så häller man över en dressing med vinäger, olja och vitlök. Väldigt lätt!

Längst bak i boken finns ett minilexikon över mindre vanliga ord och uttryck som används i recepten. Det finns alltså ingen risk för att man ska känna sig dum om man inte vet vad nori eller pecorino är.