Hasse & Tage : Svenska ord & co : saga & sanning (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
291
Utgivningsdatum
2007-10-01
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Dimensioner
265 x 220 x 30 mm
Vikt
1320 g
SAB
Ikz Alfredsson, Hasse,Ikz Danielsson, Tage,Gcz Alfredsson, Hasse,Gcz Danielsson, Tage
ISBN
9789100116002
Hasse & Tage : Svenska ord & co : saga & sanning (inbunden)

Hasse & Tage : Svenska ord & co : saga & sanning

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2007-10-01
239
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"Jag är här för att införa humorn. Förr fanns här inte humor för fem öre. Nu finns det. För fem öre."
Martin Ljung i Hasses och Tages "Fingal Olsson"

Med Hans Alfredson och Tage Danielsson och Aktiebolaget Svenska Ord inleddes en lysande underhållningsera. Från 50-talet fram till Tages för tidiga bortgång 1985 gav de oss egensinniga, fantasifulla, intellektuellt briljanta och framför allt underhållande produktioner som blivit en självklar del av vårt gemensamma kulturarv. Revyer, sketcher, filmer, radio- och tv-program, böcker, dikter - alltsammans var ett resultat av det Tage kallade "ett frivilligt vansinne som det föds komik ur".

Svenska Ords produktioner var inte bara roande, de kunde också vara oroande. Hasse och Tage väjde inte för tidens problem och deras protest i humorns form var effektiv. De sneglade inte mot "vad folk vill ha" utan snarare mot "vad folk behöver", och det de gjorde tillsammans och var för sig både speglade och påverkade sin tid.

Svenska Ord & Co berättar den lagom sanna historien om Hasse och Tage, från spexandet i ungdomen till rollerna som radiotjänstemän, underhållare och samhällsdebattörer.

Här finns det med alltihop. Möt och minns klassiska nummer ur revyer som Gröna Hund, Gula Hund och Lådan och alla artister som trivdes och excellerade i den stora familjen runt AB Svenska Ord: Monica Zetterlund, Gösta Ekman, Flickery Flies, Lena Nyman, Birgitta Andersson, Mille Schmidt, Lasse O'Månsson och många fler. Läs också om monarkorepubliken Mosebacke Monarki, filmer som "Att angöra en brygga" och "Äppelkriget" och sådant som ni inte hade en aaaaning om - från Tages rent fysiska genombrott till vem som egentligen knäppte ihop västen med gylfen.

Boken är baserad på Staffan Schöiers och Stefan Wermelins radioserie The Svenska Ord Story och innehåller mängder av fotografier, affischer, brev, dokument m.m. som ger en unik bild av en högt älskad epok i svenskt nöjesliv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hasse & Tage : Svenska ord & co : saga & sanning
  2. +
  3. Tim : Biografin om Avicii

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tim : Biografin om Avicii av Måns Mosesson (inbunden).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »