Bergtagen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
965
Utgivningsdatum
2011-09-20
Utmärkelser
Nobelpriset
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Ulrika Wallenström
Originaltitel
Der Zauberberg
Medarbetare
Ulmaja, Nina (form)
Dimensioner
215 x 160 x 50 mm
Vikt
1070 g
SAB
Hce
ISBN
9789100116798
Bergtagen (häftad)

Bergtagen

(19 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2011-09-20
254
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Hans Castorp tänker sig tre vilsamma semesterveckor på det luxuösa sanatoriet Berghof i Davos - men de tre veckorna blir sju år. När han insjuknar är han glad över att få stanna kvar och uppvakta den attraktiva Claudia Chauchat och diskutera livets gåtor med Herr Settembrini. I den instängda och känsloladdade miljön möter Hans de dominerande tankeströmningarna på 1920-talet och sanatoriet blir en bild för det sjuka Europa.

Med det majestätiska alplandskapet som effektfull bakgrund utvecklas han från en ung man till en vuxen människa. Han återvänder inte hem förrän han måste dra ut i Första världskriget.

Thomas Mann (1875-1955) fick nobelpriset 1929 och räknas till en av Tysklands största författare. En kritikerröst: "Han har bevisat att det fortfarande är möjligt att skriv stora, fundamentalt originella och relevanta romaner..."

Delfinserien har i mer än trettio år stått för kvalitativ pocketutgivning. Idag består serien av moderna klassiker av internationellt snitt.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Bergtagen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Satte fart på mjukvaran.
  Farmor och mormor X 8, 10 mars 2021

  En oerhörd upplevelse i tid och rum där man verkligen kommer in i den bildade medelklassen i mellaneuropa under tidigt 1900-tal. I vissa stycken mycket filosofi och idéhistoria och man för trösta sig med att även huvudpersonen Inte alltid hänger med i diskussionerna. Både humor och värme i de bitvis helt absurda situationerna som utspelar sig I Davos på ett sanatorium, före antibiotikans tidevarv och många av personerna kan aldrig återvända till sitt tidigare liv "nere på låglandet".

 2. Bergtagen
  UMA, 1 februari 2012

  Hans Castorp heter den unge mannen från Hamburg som åker till Davos för att under 3 veckor hälsa på sin kusin på Berghof, ett sanatorium för lungsjuka. Det är ganska precis 100 år sedan besöket inleddes. Hans Castorp kom att vistas på Berghof i sju år då även han visade sig vara lungsjuk.

  Thomas Mann var en författare med ett gott öga för mänskliga svagheter och med en elegant penna. Särskilt i början av skildringen i Davos fann jag några riktiga godbitar men längre fram blev det me... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Thomas Mann