Alltid redo att dö för mitt barn! (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
216
Utgivningsdatum
2008-04-01
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Dimensioner
200 x 180 x 15 mm
Vikt
500 g
SAB
Hc.017
ISBN
9789100118310

Alltid redo att dö för mitt barn!

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2008-04-01

Slutsåld

Föräldraskapet som den stora kärleken och som receptet mot egocentricitet och kroppsfixering, men samtidigt en kärlekklämd mellan haltande jämställdhet, arbetsliv och färdigförpackade mamma-barn bilder.Ingen kan beskriva det så skickligt och drabbande som Joanna Rubin Dranger.

Efter succéerna med Fröken Livrädd & Kärleken (1999), Fröken Märkvärdig& Karriären (2001) och Askungens syster och andra sedelärande berättelser (2005) har nu turen kommit till moderskapet. I en intelligent samling berättelser kring föräldraskapets balansakt mellan maktfullkomlighet och vuxenansvarframmanarJoanna Rubin Dranger nya bilder avmoderskapets vimmelkantiga kärleksyra.

Hon kastar sig som alltid rakt in i det hon brottas med själv:Hur skyddar man sitt barn mot yttre livsfaror? Och mot sina egna huvudlösa krav och överspända förväntningar? Eller mot omvärldens stencilerade könsroller? Hur orkar man med sina vänner med barn - och hur orkar man med dem utan?Lika roande som oroande är hennes bilder av schizofrent föräldraskap, genusmedveten presentångest, föräldrars dubbelmoral och oväntadeaha-upplevelser under och efter graviditeten.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Joanna Rubin Dranger

  • Judiska hjältinnor

    Joanna Rubin Dranger, Karin Brygger, Anneli Rådestad

    Vad underbart det är att ingen behöver vänta på att börja förändra världen. Anne Frank Empati är den mest radikala av mänskliga känslor. Gloria Steinem Den mest grundläggande av män...

  • Ihågkom oss till liv

    Joanna Rubin Dranger

    Detektivarbetet för att få veta vad som egentligen hände de släktingar som "försvann" under andra världskriget förflyttar berättaren och läsaren över tre kontinenter, men också genom tid och rum. Medan de mördade träder fram i ljuset, i ...