Den trettonde historien (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
440
Utgivningsdatum
2007-12-01
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Jan Järnebrand
Medarbetare
Scheutz, Sofia (form)
Dimensioner
110 x 178 x 28 mm
Vikt
240 g
SAB
Hce
ISBN
9789100118600

Den trettonde historien

(7 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket,  Svenska, 2007-12-01

Slutsåld

Den tillbakadragna Margaret Lea arbetar i sin fars antikvariat när hon en dag får ett brev från den bästsäljande författarinnan Vida Winter. Margaret vet inte mycket mer än alla andra om den gäckande personligheten när hon andäktigt läser brevet. 56 romaner på lika många år, fler böcker sålda än bibeln, 19 filmer baserade på hennes romaner men vid varje intervjutillfälle har författarinnan diktat upp historier om sitt liv och sin bakgrund. Nu, om man kan tro brevet, vill Vida Winter berätta sanningen om sig själv. Detta är i sig märkligt nog, men ännu märkligare är: hur kommer det sig att hon vill berätta den för Margaret? Nervös och mycket nyfiken reser Margaret till Yorkshire för att möta den åldrade författaren och höra hennes berättelse om den vackra familjen Angelfield, den viljestarka Isabelle och hennes vilda, rödhåriga tvillingar, Adeline och Emmeline. Biografens uppgift är dock att skildra fakta och på något sätt litar Margaret inte helt på Vida och den snåriga resan mot sanningen avslöjar mörka familjehemligheter. Diane Setterfields succédebut är en hyllning till den viktorianska 1800-talsromanen och jämförelser med Jane Eyre och Svindlande höjder ligger nära till hands. Den trettonde historien har länge legat etta på topplistorna i The New York Times, Wall Street Journal och Publishers Weekly och första upplagan låg bara den på 300 000 exemplar. Barnes and Noble har utnämt den till personalens favorit och översättningsrättigheterna är sålda till 36 länder.Alla ingredienser finns på plats; det mystiska huset, den vackra trädgården, det uråldriga biblioteket, gamla trotjänare och den konstanta närvaron av något vagt övernaturligt. Lägg till en beroendeframkallande läsupplevelse så har man en vinnare.The Independent
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Den trettonde historien. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Magiskt...
  Therese, 7 november 2008

  Har precis sträckläst, glömt tid och rum och försummat alla mina åtaganden.. Samtidigt som historien i sig är spännande och stämningen magisk så leder alla referenser till Jane Eyre och Svindlande Höjder till en stor längtan till att fördjupa mig ännu en gång i dessa verk.

 2. Underbar!
  Suma, 2 september 2008

  Håller med föregående recensioner! Det var som att komma tillbaka till bokslukaråldern igen! Spännande och mycket speciell.

 3. Trollbindande läsning!
  Marie-Louise, 10 augusti 2008

  Har bara en sak att säga om boken, den är ett mästerverk!!! Historien är fullkomligt trollbindande och nästintill omöjlig att lägga ifrån sig. Det händer ungefär 2-3 ggr per år att jag läser en bok som jag till allt och alla rekommenderar vidare, och denna är just en sådan.
  Läs och njut är väl det bästa betyg man kan ge?!!

 4. Bättre kan det inte bli
  Emmy, 5 juni 2008

  Det var länge länge sen jag läste en sådan bra bok som denna. Från första till sista sidan satt jag som fastklistrad, helt underbar! Jag tycker om språket i boken och hur Setterfield får fram historien. En spännande, rolig, sorglig och härlig bok som man bara inte kan få nog av. Jag är fortfarande lite ledsen för att jag läst ut den, önskade nästan att den vore oändlig! Jag kan inte sluta prisa denna bok och till alla som inte har läst den säger jag bara en sak: LÄS DEN! Själv ska jag slänga mig över alla hennes kommande böcker

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Diane Setterfield