Världens mått (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
249
Utgivningsdatum
2008-04-01
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Lars W Freij
Originaltitel
Die Vermessung der Welt
Medarbetare
Hellsten, My (form)
Dimensioner
178 x 110 x 18 mm
Vikt
140 g
SAB
Hce
ISBN
9789100119478
Världens mått (pocket)

Världens mått

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2008-04-01

Slutsåld

I slutet av 1700-talet börjar två unga tyska män mäta världen. Den ene, Alexander von Humboldt, kämpar sig igenom urskog och stäpper, seglar på Orinocofloden, experimenterar med gifter på sig själv, räknar lössen på infödingarnas huvuden, bestiger vulkaner, möter havsmonster och kannibaler. Den andre, matematikern och astronomen Carl Friedrich Gauss, som inte kan leva utan kvinnor men som ändå springer upp ur sängen på sin bröllopsnatt för att skriva ner en formel han bevisar i sitt hemvana Göttingen att rummet kröker sig. 1828, när de har blivit gamla och berömda och kanske lite tokiga, möts de i Berlin. Knappt har Gauss klivit ur sin droska förrän de är indragna i Tysklands politiska virrvarr efter Napoleons fall.

Världens mått har blivit en internationell sensation. Romanen har legat på tyska bestsellerlistor i långt över ett år och länge som nummer ett, före JK Rowling och Dan Brown. Det är en underhållande, klok och flödande berättad roman, rik på anekdoter och humor.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Världens mått. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Världens mått rekommenderar jag gärna till alla!...
  Per, 16 maj 2013

  Världens mått rekommenderar jag gärna till alla!
  Välskriven och lärorik och rolig på samma gång!

  Boken är en bra present till de flesta som är nyfikna på världen.

 2. En fullträff!!!
  NPFM, 15 augusti 2009

  Jag håller inte alls med J.K.H. som skriver att boken är medioker. Nej, det här är en av de bästa böcker jag läsa på flera år! Boken har vad som krävs av en (i mina ögon) god roman: historia, flyt i språket och berättelsen, intressanta karaktärer och inte minst humor. Det här är definitivt en fullträff som får mig att vilja läsa alla Kehlmanns böcker. Köp!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Daniel Kehlmann