Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Erövraren (del 1)
Antal sidor
416
Utgivningsdatum
2008-05-01
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Lennart Olofsson
Originaltitel
Conqueror: Wolf of the Plains
Dimensioner
180 x 110 x 25 mm
Vikt
229 g
SAB
Hce
ISBN
9789100119522
Stäppens krigare (pocket)

Stäppens krigare

(35 röster)  |  Läs 9 recensioner
Pocket, Svenska, 2008-05-01
48
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast tisdag 19 december med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Första delen i Conn Igguldens nya serie om Djingis khan - historiens störste erövrare!

Temujin är bara 11 år gammal när han skickas till sin moders stam för att hitta en hustru men under hans vistelse där dödas hans far, khan över Vargarna. Klanen fryser ut familjen och de lämnas utan mat eller tak över huvudet för att svälta ihjäl på den hårda Mongoliska stäppen. Temujin får en hård start i vuxenvärlden och tvingas lära sig att övervinna naturens faror och människans ondska.
 Temujin bygger upp en ny klan av människor som inte tillhör någon stam och han drömmer om att förena de krigande folken, men för att göra det måste fienden slås ner. När han går i krig mot tartarerna för att hämnas sin faders död tar han kommandot över Vargarna och de andra stammarna. Steg för steg närmar han sig drömmen om en khan över alla folken på den enorma oceanen av gräs - en khan under namnet Djingis.
 Stäppens krigare är den första delen av fem i Conn Igguldens nya stora serie om de mongoliska furstarna Djingis och Kublai khan. En familj som på 1200-talet tvärs över Asien skapade det största imperiet världen någonsin skådat - från Stilla havet i öster till Donau i väster. 
 Conn Iggulden har nått enorma framgångar världen över med Kejsaren, bara i Sverige såld i 300 000 exemplar och Steppens krigare gick direkt upp på första plats på bestsellerlistorna när den gavs ut i England.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Stäppens krigare
 2. +
 3. Bågens mästare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bågens mästare av Conn Iggulden (pocket).

Köp båda 2 för 99

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Stäppens krigare. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fångas snabbt in
  Renniz (Järfälla), 3 januari 2017

  En bra bok som skildrar Djingis Khans liv. Var lite väl hemskt för mig att läsa vissa delar, men man fångas in och nästintill slukar den totalt.

 2. Jag har inte läst Conn Igguldens böcker men från denna...
  bonadea, 20 november 2013

  Jag har inte läst Conn Igguldens böcker men från denna bok kommer det bli fler. Stäppens Krigare innehåller allt en bra bok ska ha, äventyr, spänning , historia, bra karaktärer och både miljö och person beskrivningar. Kan inget annat än ge denna bok 5 i betyg och rekommendera den.

 3. Iggulden gör det igen!
  Johan, 19 november 2012

  Efter att ha läst Conn Igguldens episka berättelser om Ceasar var mina förväntningar höga på denna bok, och nog blev jag allt nöjd! Det var fascinerande att läsa om från att Djingis nått den absoluta botten till att han sedan börjar bilda det största imperiet världen någonsin hade skådat. Hans eld hade verkligen varit svår att släcka.

  Boken gav även en inblick i hur det är att leva som nomad. Allt ifrån den ständiga rörelsen till hur de drack blod från sina hästars ben då det var ont... Läs hela recensionen

 4. Grym läsning
  Jan, 12 mars 2012

  Bästa skönlitterära jag läst på länge. Igguldens karaktärsbeskrivningar och den nästan ofattbara hårdheten och grymheten i det mongolska klansamhället är fantastiskt väl beskrivet, liksom förräderiet, kärleken och lojaliteten. Skrämmande och fascinerande på samma gång. Känslan att "vara där" är enormt stark under läsningen. Efterföljarna är också de mycket bra, men denna första del, med Djingis Khans helt ofattbara klättring från absolut, absolut ingenting till total makt, är den bästa i hela serien.

 5. Äntligen Djingis!
  /Susann, 12 augusti 2010

  Läste Igguldens förra serie om Rom och Ceasar, efter det har jag ivrigt väntat på att hans böcker om Djingis skulle komma och jag blev inte besviken - ser fram mot en romansvit i klass med den förra - läsvärt och spännande!

 6. Gut
  Desiré, 22 november 2008

  Superbra bok! Kunde inte sluta läsa!
  Om man inte läst conns andra serie kejsaren så borde man göra det också!

 7. Underbar
  Fixxxer, 1 september 2008

  Tar ett tag innan man kommer in i boken, men helt klart värt att forstsätta läsa. Jag vill läsa mer nu, kan knappt vänta tills nästa bok levereras.

  Conn, Iggulden skriver fantastiska böcker om fantastiska människor.

 8. En spännade bok som vinner i längden
  Jenny Magnusson, 15 juli 2008

  Stäppens krigare är en bok som vinner i längden. Berättelsen om hur Djingis Khan blev Djingis med hela världen tar sin början i den här boken. Och potentialen finns där, redan på baksidestexten. Ändå tar det tid att komma in i boken. Men när man väl gjort det är det ett spännande och fascinerande livsöde som tecknas och man vill läsa mer. Nu! Genast!

 9. Djingis Khan
  Anders B, 27 maj 2008

  En myket trevlig och spännande bok - fiction absolut men mycket byggd på historiska fakta. Ser fram mot nästa..

Visa alla 9 recensioner

Bloggat om Stäppens krigare