Lyckan, kärleken & meningen med livet (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
339
Utgivningsdatum
2008-06-01
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Carla Wiberg
Originaltitel
Eat, Pray, Love
Dimensioner
179 x 110 x 25 mm
Vikt
200 g
SAB
Lz Gilbert, Elizabeth
ISBN
9789100119546
Lyckan, kärleken & meningen med livet (pocket)

Lyckan, kärleken & meningen med livet

(19 röster)  |  Läs 8 recensioner
Pocket Svenska, 2008-06-01

Slutsåld

1:a på New York Times bestseller list

1:a på Book Sense Bestseller

Översatt till 36 språk

Kommer att bli film med Julia Roberts i huvudrollen!

såld i över 3 miljon ex. i USA

Utvald av Oprah Winfreys bokklubb

Klockan är 3 på natten och Elizabeth Gilbert ligger på badrumsgolvet och gråter. Hon är drygt trettio, hon är gift, har ett hus utanför stan, ett framgångsrikt jobb och försöker få barn men hon är inte lycklig. En slitsam skilsmässa, en depression och en turbulent kärleksaffär senare bestämmer hon sig för att ta en "time-out". För att på allvar ge sig själv tid och utrymme för att finna sin livsväg bestämmer hon sig för att själv ge sig ut på en lång resa under nästan ett år. I den här boken får vi följa med på hennes reseäventyr. Hon börjar i Italien där hon lär sig konsten att njuta, i Indien konsten att nå sinnesro och i Indonesien hitta balans.

En intensiv, känslig och underhållande memoar om att finna sig själv - och allt som kan hända när man tar ansvar för sitt eget välmående. Mix mellan memoar och reseskildring som läses som en roman!

Gilberts prosa är skickligt driven. Hon skriver intelligent, kvickt och med vardaglig livsglädje vilket blir näst intill oemotståndligt New York Times Book Review

En engagerande, intelligent och underhållande memoar Time Magazine

Gilberts resa är full av magiska drömmar, visioner och mystiska tillfälligheterLos Angeles Times

Den här boken blandar berättelse och reseskildring till en underhållande läsning. Rekommenderas varmt. Library Journal
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Lyckan, kärleken & meningen med livet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Underbar bok. En av de bästa jag någonsin läst. Känns...
  Lina , 25 april 2013

  Underbar bok. En av de bästa jag någonsin läst. Känns så äkta och tänkvärd. Skriven med mycket humor och bra språk. Den finns med mig långt efter att jag läst den.

 2. Slukande bok
  Erika, 3 oktober 2011

  Jag älskar sådana här böcker! Den slukade mig redan från början och sedan var det sträckläsning som gällde om dagarna. Att veta att allt verkligen har hänt är så otroligt facinerande - att kunna göra den resan. Jag rekommenderar den varmt.

 3. En måbra bok som går rakt in i hjärtat
  Enfiktivresa , 18 juli 2009

  En bok som jag verkligen kan rekommendera, det är en måbra bok på högnivå!

  Den handlar om författarinnan själv, Elizabeth Gilbert. Efter en jobbig skilsmässa bestämmer hon sig för att under ett år fokusera på sig själv och sitt välmående. Hon delar in året i 3 lika stora delar och tillbringar tre månader i Italien, tre månader i Indien och tre månader på Bali, Indonesien.

  Läsaren får följa med henne under detta år av utmaningar och insikt. Det är en hoppingivande historia ... Läs hela recensionen

 4. Gripande!
  Siri, 26 november 2008

  "Lyckan, kärleken & meningen med livet" är en riktigt bra bok som berörde mig djupt. Boken består av tre delar som var och en skildrar olika sidor av författaren. Boken är väldigt utlämnande och ärligt skriven. Författaren får en att vilja besöka nya platser och att välja en positiv inställning till livet!

 5. Långtråkig
  ULLA, 12 september 2008

  Bok i 3 delar, varav den 1:a är väldigt intressant. Återstående av boken höll mig knappt vaken.

 6. En innerlig och härlig bok
  Nadja, 30 juli 2008

  Jag måste säga att jag nästan satte 5 stjärnor i betyg, den ligger precis på gränsen. Den är inte bland de allra bästa böcker jag har läst, men den ligger mycket bra till. Med stor humor och ärlighet beskriver hon om sina upplevelser i Italien, Indien och Indonesien. Hon skapar en längtan att läsa mer av hennes böcker, vilket jag definitivt kommer att göra. Boken förmedlar vikten av att njuta och älska, men att samtidigt inte förlora sig själv i upplevelsen. Detta är en bok jag varmt rekommenderar.

 7. REKOMMENDERAS VARMT
  C, 23 juli 2008

  Kände mig något tveksam och skeptisk till denna bok innan jag öppnade den för att börja läsa, men blev snabbt helt fast. Det är en helt fantastisk, varm och fascinerande läsupplevelse som jag tycker att alla borde få uppleva. Beskrivningarna av både människor och miljöer är oerhört målande och levande, och man får nästan känslan ava att ha varit med på resan. Jag väntar på uppföljaren. Läs och njut!

 8. Över förväntan!
  Joanna, 14 juli 2008

  Engelska originaltiteln på denna bok är: "Eat, pray, love; one woman's search for everything across Italy, India and Indonesia" - en mycket intressant och personligt skriven bok med mycket humor, intelligent språk där författaren på ett härligt och medryckande sätt tar med oss till olika platser i världen...för att försöka finna sig själv! Trots detta blir boken aldrig långtråkig utan ger oss upplevelsen av att "man faktiskt nästan varit där" - alltifrån det sexiga Rom med sitt rika kulturarv... Läs hela recensionen

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Elizabeth Gilbert