Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
575
Utgivningsdatum
2008-06-01
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Dimensioner
179 x 110 x 32 mm
Vikt
280 g
SAB
Hc
ISBN
9789100119607
Mellan sommarens längtan och vinterns köld (pocket)

Mellan sommarens längtan och vinterns köld

(42 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2008-06-01
79
 • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
En fredagskväll i november tar en amerikansk journalist livet av sig genom att hoppa ut från femtonde våningen i det studenthem i Stockholm där han tillfälligt hyrt ett rum.Som självmord betraktat är det ett närmast idealiskt fall och Stockholmspolisens utredare behöver bara ta en kort titt för att kunna fatta det logiska och självklara beslutet att skriva av ärendet.John Krassner, född och uppvuxen i Albany, New York State, USA, berövade sig själv livet. Bortom allt rimligt polisiärt tvivel, det finns till och med papper på saken eftersom han hade den goda smaken att efterlämna ett självmordsbrev. Ett lite märkligt brev, förvånansvärt välskrivet med tanke på sammanhanget och närmast poetiskt i tonen: Jag har levt mitt liv mellan sommarens längtan och vinterns köld. Men polisintendenten och tillförordnade chefen för rikskriminalen Lars Martin Johansson kan inte släppa fallet han har för övrigt själv blivit inblandad på ett både oväntat och obegripligt sätt.Det är en både förskräckande och fascinerade roman som leder läsaren in i polisens vardag när den är som värst, en värld full av cynism och rå jargong, men den ger också häpnadsväckande inblickar i de vindlande intrigerna på hög polisiär och politisk nivå.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mellan sommarens längtan och vinterns köld
 2. +
 3. Faller fritt som i en dröm

De som köpt den här boken har ofta också köpt Faller fritt som i en dröm av Leif Gw Persson (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Mellan sommarens längtan och vinterns köld. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Leif är förlåten
  Aidaho, 8 september 2015

  Leif gjorde ett uppehåll på flera år, antagligen fanns det annat att fokusera på. Men med denna som comeback är han förlåten. När man läst hans tre första böcker så är denna en påtaglig kvalitetshöjning, även om de första gjorde sitt för historien. Här har han funnit ett språk och en komplex historia som kräver sin läsare. Finurlig, skarp och fascinerande, det är bara att försöka hänga med. Och när slutet närmar sig börjar man att få en riktig puls.

 2. Jag köpte boken efter att jag sett TV-serien "EN...
  Jonas Larsson, 27 juli 2013

  Jag köpte boken efter att jag sett TV-serien "EN PILGRIMS DÖD". För att jämföra boken med TV-serien, oerhört spännande läsning. Intressant teori.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Leif Gw Persson