Du lär mig att bli fri : Selma Lagerlöf skriver till Sophie Elkan (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
527
Utgivningsdatum
2008-04-01
Utmärkelser
Nobelpriset
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Holmberg, Teresa (form)
Dimensioner
235 x 155 x 35 mm
Vikt
620 g
SAB
Gcz Lagerlöf, Selma
ISBN
9789100120474
Du lär mig att bli fri : Selma Lagerlöf skriver till Sophie Elkan (kartonnage)

Du lär mig att bli fri : Selma Lagerlöf skriver till Sophie Elkan

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Kartonnage Svenska, 2008-04-01

Slutsåld

Till 150-årsminnet av Selma Lagerlöfs födelse ställer Kungliga biblioteket ut valda delar av sin Lagerlöfsamling. Med anledning av detta ger även Albert Bonniers Förlag ut en kartonnerad utgåva av Du lär mig att bli fri - Selma Lagerlöf skriver till Sophie Elkan i urval och kommenterad av Ying Toijer-Nilsson (1992).

När Selma Lagerlöf nyåret 1884 var i Stockholm blev hon uppsökt av en annan författarinna, Sophie Elkan. Först flöt samtalet dem emellan trögt, men när Sophie Elkan reste sig för att gå lyfte Selma Lagerlöf på hennes flor och sa: _ Ni är mycket vacker och jag vet att vi kommer att bli vänner. Så började en djup vänskap och en öppenhjärtig brevväxling som fortlöpte i tjugoåtta år - till Sophie Elkans död.

Ur denna stora och unika brevsamling har Ying Toijer-Nilsson lyft fram drygt 250 av Selma Lagerlöfs brev. Med stor klarsyn och humor skriver hon om allt som rör sig i tiden, vilket ger en levande och nära bild av författarinnan och hennes liv.

Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Du lär mig att bli fri : Selma Lagerlöf skriver till Sophie Elkan. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Allra först tyckte jag det var svårt med...
    Bokdiggare, 29 april 2013

    Allra först tyckte jag det var svårt med gammalstavningen, och tyckte det verkade tråkigt med breven.Men det gick snabbt över. Och fastän boken är tjock läser jag hela tiden vidare med intresse.

  2. Väldigt intressant bok! Känns som man kommer kvinnorna...
    Johanna, 12 april 2013

    Väldigt intressant bok! Känns som man kommer kvinnorna nära. Enda minuset är förordet där man trycker på vänskapen snarare än kärleken mellan dom.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Du lär mig att bli fri : Selma Lagerlöf s...