Nefertiti : dödsboken (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
363
Utgivningsdatum
2008-09-18
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Torun Lidfeldt Bager
Medarbetare
Scheutz, Sofia (form)
Dimensioner
180 x 110 x 25 mm
Vikt
220 g
SAB
Hce
ISBN
9789100120634
Nefertiti : dödsboken (pocket)

Nefertiti : dödsboken

Pocket Svenska, 2008-09-18

Slutsåld

Nefertiti, "den Perfekta". Mäktig, karismatisk och bedövande vacker; gift med den krumme farao Akhenaton. Tillsammans styrde de över ett väldigt imperium. Men Nefertiti försvann plötsligt och oförklarligt under sin makes regeringstid. Vart tog hon vägen, och varför? Här är berättelsen som söker svaret på denna gåta.

Egypten, 1300-talet före vår tideräknings början. Det vidsträckta och kulturellt högtstående imperiet styrs av faraon och hans gemål, den vackra Nefertiti. De har genomfört stora förändringar, skapat en ny stad och religion som ska rensa ut i det korrupta prästerskapet och förändra samhället. Lika älskad som avskydd och beundrad, är Nefertiti omvälvningarnas självklara nav. Men alldeles innan staden och dess tempel ska invigas viskas det i staden att den mytomspunna och undersköna drottningen är spårlöst försvunnen.

Rahotep är en ung kriminalkommissarie som är omtalad för att han med okonventionella och moderna metoder mästerligt löser sina fall. Han tillkallas för att lösa mysteriet med den försvunna Nefertiti. Med den vackra utsmyckade staden som kuliss söker Rahotep febrilt efter sanningen, för han har både tiden och många av Egyptens mäktiga män emot sig. Faror och fiender lurar överallt, många ögon bevakar honom från skuggorna. Rahotep inser snart att han inte kan lita på någon. En sak är säker: lyckas han inte hitta drottningen före utsatt tid kommer han inte levande från staden.

På ett poetiskt och eftertänksamt språk berättas denna rafflande och historiskt förankrade thriller, som utspelar sig nästan 3500 år före vår tid.

Första delen i en trilogi. Nominerad till Ellis Peters Historical Crime Award 2006."En mångfärgad förhistoria som kommer att locka läsare in i detektiv Rai Rahoteps äventyr, vars rytm är forntidens Egypten." Booklist"Överlägsen deckardebut ... Läsarna upplever sig bli bortförda till en fjärran avlägsen tid." Publisher's Weekly
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Nick Drake