Friare kan ingen vara : den amerikanska idén från Revolution till Reagan - och lite till (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
468
Utgivningsdatum
2008-08-01
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
280 g
SAB
Kqa.4,Kqa.5
ISBN
9789100121174
Friare kan ingen vara : den amerikanska idén från Revolution till Reagan - och lite till (pocket)

Friare kan ingen vara : den amerikanska idén från Revolution till Reagan - och lite till

(12 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket Svenska, 2008-08-01

Slutsåld

Vad har hänt med Amerika? är en fråga som många ställer sig idag. Vilka idéer är det som driver Amerika? var den fråga som Göran Rosenberg ställde sig i sin bok  Friare kan ingen vara, som när den första gången utkom i början av 1990-talet väckte stor uppmärksamhet. "Nittiotalets viktigaste bok”, skrev en svensk kritiker. "The best book about America written by a European in recent years", skrev en amerikansk kritiker.   Friare kan ingen vara är en kombination av reportage och idéhistoria, berättelse och reflektion; en bok som ger perspektiv på Amerikas agerande i världen och på hemmaplan, som sätter in  rasismen, isolationismen och antikommunismen i ett spännande historiskt perspektiv. När friare kan ingen vara nu ges ut på nytt i samband med det amerikanska valet är det med nytt förord av författaren.    ”En insiktsfull analys av drivkrafterna bakom amerikansk politik.” Göteborgs-Posten  “Göran Rosenbergs bok är så bildande och ledigt skriven att man som läsare hela tiden drabbas av aha-upplevelser.” Veckans Affärer  ”Styrkan i Göran Rosenbergs bok är att han diskuterar USA med både kärlek och kritisk distans.” Helsingborgs Dagblad   ”Briljant framställning av USA:s idéhistoriska utveckling…” Lars Lönnroth, Svenska Dagbladet
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Friare kan ingen vara : den amerikanska idén från Revolution till Reagan - och lite till. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Boken ger en bakgrund till dagens USA, vilket är...

  Boken ger en bakgrund till dagens USA, vilket är nödvändigt för att förstå de demokratiska krafterna där. Att Högsta domstolen är så avgörande för den frie amerikansens tänkande och grundlagda föreställningar visste jag inte. Jag har bara kommit halvvägs i boken men ser fram emot att få en fördjupad förståelse av amerikansens tankevärld.

 2. Varför är amerikaner i våra ögon så underliga? Varför...
  Lennart, 27 juni 2013

  Varför är amerikaner i våra ögon så underliga? Varför förnekar amerikaner vetenskapliga fakta? Varför är amerikaner så förtjusta i vapen? Hur uppstod moral majority? Göran Rosenberg, som bott och arbetat många år i USA, skrev boken Friare kan ingen vara redan 1991. Därefter har boken utgivits i nya upplagor och författaren har dessutom lagt till ett par nyskrivna kapitel om utvecklingen fram till 2004. Det Göran Rosenberg vill är att försöka förstå och dessutom förklara för oss varför Amerika... Läs hela recensionen

 3. Som alltid i svenska böcker som handlar om det...
  Sebastian Lindqvist (Stockholm), 23 april 2013

  Som alltid i svenska böcker som handlar om det amerikanska politiska systemet så är det vänstervridning och ett evigt granskande av republikaner och hyllande av demokrater.

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Friare kan ingen vara : den amerikanska i...