Yacoubians hus (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
296
Utgivningsdatum
2009-03-20
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Tetz Rooke
Originaltitel
The Yacoubian Building
Medarbetare
Molinder, Désirée (form)
Dimensioner
177 x 109 x 19 mm
Vikt
180 g
SAB
Hce
ISBN
9789100122089
Yacoubians hus (pocket)

Yacoubians hus

(11 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2009-03-20

Slutsåld

Beläget mitt i Kairos myllrande kärna ligger Yacoubians hus, uppfört på trettiotalet i europeisk stil och en gång hemvist för ministrar och miljonärer. Numera finns där alla sorters människor: en fattig men vacker kvinna som snabbt får lära sig att mäns lustar är det som styr samhället, portvaktarsonen som på grund av sin bakgrund nekas inträde till polishögskolan och vänder sig mot religiös fundamentalism, chefredaktören som i varje ny man han möter försöker hitta tillbaka till det han upplevde med sin förste älskare, en korrupt rikeman som tänjer på Koranen för att tillgodose sina egna begär. I Yacoubians hus blandas hyresgästernas öden med minnen från en annan tid och bilder från dagens Egypten, en smältdegel där religiös extremism och politisk korruption föder varandra, där ungdomlig entusiasm snabbt kan förbytas i ursinne, och där gamla seder blandas med den nya tiden.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Yacoubians hus. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Livet i Kairo
    Enfiktivresa , 18 juli 2009

    Boken fångade först mitt öga då dess omslag var så fint, vidare lockade bakside texten mig, att få följa några människors liv i Kairo. Det som knyter samman dem är huset de bor i, Yacoubians hus.
    Boken är ett virrvarr av människor och deras öden och äventyr. Att läsa den är som att för en liten stund glänta på dörren till Yacoubians hus och få en inblick dessa människornas liv. Boken snuddar vid ett antal viktiga och intressanta aspekter som korruption, människors olika förutsättning i ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner