Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
379
Utgivningsdatum
2009-11-13
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Hans Berggren
Originaltitel
The Enchantress of Florence
Medarbetare
Jojo Form (form)
Dimensioner
220 x 145 x 30 mm
Vikt
531 g
SAB
Hce
ISBN
9789100122355

Förtrollerskan från Florens

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2009-11-13

Slutsåld

Läs ett provkapitel här>>

Till Akbar den Stores hov i 1500-talets Indien kommer en ung man som säger sig vara sändebud från jungfrudrottningen Elisabeth av England. Men är denne Mogor dell'Amore egentligen en bedragare eller rentav en okänd släkting till Stormogulen själv? Förtrollerskan från Florens är på många sätt ett möte mellan två världar, mellan det hedonistiska mogulriket och det motsägelsefulla Florens, lysande och grymt. Salman Rushdies nya roman är en i ordets rätta bemärkelse en fantastisk berättelse, ett möte mellan Tusen och en natt och den europeiska renässansen, med några av historiens största familjer och personer i viktiga biroller: Akbar, Tudor, Machiavelli, Medici, Vespucci. Rushdie visar än en gång att han är vår tids kanske främste sagoberättare i den stora traditionen!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Förtrollerskan från Florens. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Saga för vuxna!
    Susanne, 14 augusti 2010

    En man kommer till ett indiskt hov. Där regerar Akbar, Konungarnas Konung. Mannen har en hemlighet att berätta, som kommer avgöra hans öde och även Akbars. Och vilken fantastisk hemlighet det är! Den tar sin start i Italien med tre vänner och sträcker sig över hundra år och flera kontinenter, för att sluta med en kvinna och hennes återuppståndelse genom minnets kraft.

    Men Rushdies nya roman är mycket mer. Den är mångbottnad. Vad betyder det att vara Konungarnas Konung? Hur långt strä... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Förtrollerskan från Florens