Dinosauriens fjädrar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
489
Utgivningsdatum
2011-01-25
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Urban Andersson
Originaltitel
Dinosaurens fjer
Medarbetare
Olsson, Nils (form)
Dimensioner
220 x 141 x 30 mm
Vikt
674 g
SAB
Hce
ISBN
9789100124670
Dinosauriens fjädrar (inbunden)

Dinosauriens fjädrar

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2011-01-25

Slutsåld

Frågan om skräcködlornas ursprung och när de levde på jorden fascinerade 1800-talets vetenskapsmän, som bedrev skyttegravskrig mot varandra medan man la pussel med benbitar. Frågan om varför de försvann och huruvida de levde vidare i någon form har varit en lika omstridd fråga sedan dess. Var Tysronnasaurus rex i själva verket inget annat än en stor fågel, en förvuxen livsfarlig kalkon med tänder, komplett med fjädrar och allt.

Den unga biologen Anna Bella har precis levererat sin avhandling om fåglarnas ursprung när hennes handledare hittas död. Varken hon eller polisen Søren Marhauge kan hitta en förklaring, och när Anna Bellas studiekamrat plötsligt försvinner så blir historien än mer makaber och oförklarlig. Dinosauriens fjädrar är en psykologisk thriller om förhållandet mellan existens och vetenskap, och en gripande berättelse om den hjärtslitande kärleken till ett barn.

Dinosauriens fjädrar är en bok som överskrider genrerna. Den är svart och spännande som en deckare, den är bildad och kunnig som en vetenskaplig översikt och den har romanens insikter i livets små och stora tragedier: en kärleks död, ett barns bortgång, vetskapen i att när som helst kan ödet se till att man blir ensam kvar. Boken har mötts av entusiastisk kritik av de kräsnaste recensenterna, och fått publikens pris i form av Danmarks Radios romanpris 2009.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Dinosauriens fjädrar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Superspännande bok i universitetsmiljö
    Anna-Karin, 8 augusti 2011

    Så glad jag är över att ha hittat denna författare! Boken liknar inget jag tidigare läst: dammig naturbiologimiljö på Köpenhamns universitet, intriger och bråk mellan forskare och mitt i allt det detta en gruvlig historia med mord. Helt lysande! Hoppas att fler böcker blir översatta till svenska :)

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Sissel-Jo Gazan