Ludvig XIV (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
297
Utgivningsdatum
2011-04-01
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Nord, Kerstin (form)
Dimensioner
212 x 136 x 24 mm
Vikt
470 g
SAB
Lz Ludvig XVI, kung av Frankrike,Kj.44
ISBN
9789100125370

Ludvig XIV

(20 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2011-04-01

Slutsåld

Ludvig XIV fyllde Versailles med konst, skönhet och prakt och gjorde det till ett hov som alla Europas monarker ville efterlikna. Han tog sig själv smeknamnet "Solkungen" och hans tid kallas i fransk historia Det Stora Seklet. Han var kung längre än någon annan, i 72 år. Slutet blev olyckligt. Hovets slöseri och de många krigen undergrävde ekonomin och bäddade för franska revolutionen sjuttio år senare.

När Herman Lindqvist berättar om Solkungen och livet i Versailles är han på sin favoritplats i historien. Det märks. Ingen som börjar läsa hans berättelse om Ludvig XIV kan undgå att fascineras av denne kung, som mer än andra kommit att förknippas med den absoluta makten.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Ludvig XIV. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lindqvist som bäst.
  Glenn Johansson, 29 december 2021

  Jag har svårt för Lindqvist när han skriver om svensk historia. När han som här rör sig utanför landets gränser är han bra. Det känns inte lika anekdotiskt. På en flytande prosa får läsaren lära sig mycket om solkungen och hans epok.

 2. En fascinderande kung Ludvig XVI solkungen
  susanne malm, 20 februari 2018

  Jag tycker att Herman gjorde bra jobbat och berättelse och fakta allt om vem solkungen är .Båda drama , våld och sorger .Han hade många älskarinnor och många barn .Han älskade sin slottet Versailles och jakten .Han hade haft det inte så lätt när det gäller ekonomi och kriget .Det var så intressant hurdant han var som solkungen och som person .Det var bra både spännade och rolig och händelser .Jag gillar Herman som kan allt om historier .

 3. Det är inte ofta jag skrattar så mycket när jag läser...
  En uppmärksam läsare (Lund), 22 april 2013

  Det är inte ofta jag skrattar så mycket när jag läser en populärvetenskaplig bok. Det är sällan namn på personer jag hört många gånger, och inte orkat komma ihåg, blir levande människor som jag känner för och inte kommer att glömma igen. Det är inte ofta jag glömmer fullständigt att det inte är en spännande roman. Allt detta upplever jag när jag läser Ludvig XIV. Jag vill tacka Herman Lindqqvist för denna upplevelse!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Herman Lindqvist

Övrig information