Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Charlotta Lugn och Shirin Sundin (del 3)
Antal sidor
395
Utgivningsdatum
2014-08-05
Upplaga
1
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
215 x 140 x 30 mm
Vikt
519 g
SAB
Hc
ISBN
9789100125509
Skuggorna (inbunden)

Skuggorna

(23 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2014-08-05
197
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Slår man upp ordet "talionsprincipen" får man veta att det är en juridisk grundsats enligt vilken brottslingen tillfogas lika stor skada som den han åstadkommit. Populärt uttryckt i Andra mosebok: "liv för liv, öga för öga, tand för tand, hand för hand, fot för fot, bränt för bränt, sår för sår, skråma för skråma". Man kanske kan säga att den fortfarande tillämpas som idé: ju grövre brott, desto längre straff. Men för "skuggorna" är fängelse eller böter inte nog. För dem gäller bränt för bränt, sår för sår. Bokstavligen.I Katarina Wennstams nya roman får vi möta en annorlunda sorts brottslingar. De ser sig mer som rättsinstans. Om en man blivit dömd för ett brott, suttit av sitt straff och kommit ut igen, är det inte säkert att skuggorna tycker att han sonat sin skuld till samhället. För om det är en man som misshandlat eller förgripit sig på en kvinna så står de där och väntar på honom, på att få slå till och tillfoga sår för sår, brännmärke för brännmärke, syra för syra. De är starka, snabba och osynliga, och lika snabbt som de dyker upp ur skuggorna försvinner de igen. Det blir Charlotta Lugns uppgift att spåra och gripa dem. Och försvarsadvokat Shirin Sundin ställs inför ett både moraliskt och juridiskt dilemma: vem är offer och vem är förövare i de här fallen? Skuggorna är en fristående fortsättning på Svikaren och Stenhjärtat, en romansvit om brott som begås mitt ibland oss, av oss själva, och där brottslingarna skyddas av allas våra fördomar och förutfattade meningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skuggorna
 2. +
 3. Vargen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vargen av Katarina Wennstam (inbunden).

Köp båda 2 för 266 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Skuggorna. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra
  Margareta Gamma, 30 mars 2016

  Katarina Wennstam är en författare som är påläst om om dagens problem som finns runt omkring oss i svenska samhället och tar upp det som intressant och spännande läsning .

 2. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 22 augusti 2014

  Den här boken hade jag mycket höga förväntningar på. Och jag blev verkligen inte besviken. För Katarina Wennstam har ännu en gång skrivit en fantastiskt bra bok.

  Jag har läst allt som Katarina har gett ut tidigare. Och jag har tyckt mycket om allt hon har skrivit. Först hennes två dokumentära böcker, "Flickan och skulden" och "En riktigt våldtäktsman". Sen hennes första trilogi med spänningsromanerna, "Smuts", "Dödergök", och "Alfahannen". Och slutligen den här nuvarande trilogin sp... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Katarina Wennstam