Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
475
Utgivningsdatum
2011-05-17
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Gun-Britt Sundström
Originaltitel
Pride and Prejudice
Medarbetare
Ulmaja, Nina (form)
Dimensioner
210 x 135 x 38 mm
Vikt
544 g
SAB
Hce
ISBN
9789100125783
Stolthet och fördom (häftad)

Stolthet och fördom

(21 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad Svenska, 2011-05-17
177
 • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 13 format & utgåvor
Stolthet och fördom är en av de där riktigt mäktiga kärleksromanerna som man kan läsa gång på gång. Berättelsen om hur Elizabeth Bennet och den svåråtkomlige mr Darcy på kringliga vägar kantade av förvecklingar och högmod långsamt närmar sig varandra hör till litteraturhistoriens verkliga höjdpunkter. Med sitt rika och engagerande persongalleri, sina vackra miljöer och med sin subtila humor har romanen inspirerat och fängslat otaliga läsare världen över och fortsätter att göra så.

Jane Austens klassiska roman gavs ut i England 1813 och den första svenska översättningen utkom 1920. Nu återutges den i nyöversättning av Gun-Britt Sundström och med efterskrift av författaren Malte Persson.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Stolthet och fördom
 2. +
 3. Stolthet och fördom

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stolthet och fördom av Jane Austen (mjukband).

Köp båda 2 för 381 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Stolthet och fördom. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tidlös klassiker
  Sara , 2 juni 2021

  När jag läste boken första gången hade jag redan sett både filmen och serien flertalet gånger men det gjorde ingenting, det var bara riktigt roligt att få lära känna huvudkaraktärerna ännu bättre. Det är lätt att fastna för dem, de har både mål och karaktär. För mig är detta mycket mer än bara en kärlekshistoria då fokus för mig ligger på huvudkaraktärernas inre duster och utveckling. Jane Austen är riktigt duktig på att skriva med både humor och lättsamhet utan att det för den delen blir ytligt.

 2. Sorg och ensamhet
  David, 25 oktober 2020

  Den här boken fyllde mig med en enorm känsla av ensamhet som olyckligt singel. Och när boken var slut kändes det dessutom som om jag förlorat en närstående, eftersom jag inte kan följa karaktärernas liv längre.

  5/5, Fantastisk bok. Men se upp om du är depressiv och singel ;)

 3. Fantastisk klassiker
  Christina Lindqvist, 1 september 2017

  Jag köper bara böcker jag ska läsa om. Denna kommer jag att läsa om många gånger. Den är underbar. Den är mycket mer än bara en beskrivning över hur det var i England på den tiden. Den innehåller också en viss samhällskritik - kvinnans ställning i samhället och möjligheten att gifta sig med den man älskar.

 4. En överraskning
  Irion , 6 mars 2014

  Galet bra! Jag trodde att denna bok skulle vara torr och tråkig men den var snarare allt annat. Sarkastisk, humoristisk, romantisk. Jag älskar Stolthet och fördom!

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Jane Austen